Inca de la prima prajitura cu foi, retetele mele au inspirat lumea sa creeze noi si noi arome. Chiar si eu am umplut foile keto fragede cu creme de ciocolata, dovleac ori vanilie. Zilele trecute, am primit fotografii cu prajitura keto Greta Garbo, insotite de mesaje de multumire. Am facut ochii mari si am decis sa o reproduc si eu.
Ingrediente foi:
- 4 oua
- 250 grame unt 82%
- 7 grame bicarbonat de amoniu
- 1 fiola ulei de portocala
- 50 grame indulcitor
- 150 grame faina de fibre
Umplutura:
- 400 grame dovleac calit
- 150 grame gem de capsune fara zahar
- 100 grame nuca
- 100 grame ciocolata neagra 85%
Am topit untul, apoi l-am pus in robot impreuna cu ouale, indulcitorul si uleiul de portocala. Am adaugat bicarbonatul si faina treptat si am lasat robotul sa framante aluatul aproximativ 1 minut. Am impartit aluatul de prajitura keto in 4 bile egale, pe care le-am intins intre foi de copt subtire, aproximativ 1-2 mm grosime. Am copt foile circa 12 minute la 180 grade.
In timp ce foile de prajitura keto Greta Garbo se raceau, am copt 100 grame nuca si am macinat-o grosier. Am asezat prima foaie pe blatul de lucru, am uns-o cu dovleac calit, am presarat nuca si am asezat a doua foaie deasupra. Pe aceasta am uns-o cu gem de capsuni fara zahar si de asemenea am presarat nuca. Am asezat a treia foaie pe care am uns-o cu dovleac calit, am pus restul de nuca si am asezat foaia finala.
Intr-un ibric cu fund dublu, am topit ciocolata cu 50 ml apa. Optional, puteti adauga si indulcitor, mie mi-a placut contrastul dintre dulce si amarui. Am intins ciooclata astfel topita pe ultima foaie si am lasat prajitura la temperatura camerei, pana s-a stabilizat glazura. A doua zi este perfecta!