Contrastele de gust – dulce/acrisor, dulce/sarat, dulce/amarui, dulce/sarat – sunt unele dintre cele mai placute si surprinzatoare descoperiri ale domeniului culinar. Le ador pe fiecare in parte, si am realizat ca in cazul retetei de astazi, am combinat trei senzatii fine, diferite: o nota dulce la baza, urmata de prospetimea cremei de branza, cu tenta acrisoara data de coacaze, totul incununat de finetea ciocolatei amarui.
Ingrediente:
- 2 oua
- 30 grame Tagatesse
- 20 grame pudra proteica organica
- 10 grame faina de cocos
- 10 ml ulei cocos extra virgin organic
- 15 grame unt cacao
- 3 grame praf de copt cu sofran
- 30 grame pepite de ciocolata neagra cu lichior
- 100 grame mascarpone
- 50 grame branza Philadelphia
- 30 ml smantana dulce 20% grasime
- Coacaze
- O capsuna feliata
Am mixat ouale cu jumatate din indulcitor cam 5 minute, pana cand au capatat aspectul unei spume dense, alba. Am adaugat, pe rand, pudra proteica, praful de copt si faina de cocos, incorporandu-le cu o spatula, usor.
Nu utilizati mixerul pentru a va asigura ca veti obtine un pandispan aerat. Intr-un vas termorezistent, am topit uleiul de cocos impreuna cu untul de cacao, si le-am adaugat aluatului. Am turnat compozitia intr-o tava de chec, asigurandu-ma inainte ca formele metalice de decupat cercuri incap perfect pe fundul acestei tavi.
Am copt blatul aproximativ 10 minute la 150 grade, in cuptorul preincalzit, cu functia de ventilatie. Cat l-am lasat la racit, am pregatit crema: intr-un vas, am mixat mascarpone cu crema de branza si smantana dulce, apoi am adaugat restul de indulcitor. Am obtinut o crema aerata, dulce-acrisoara. Cu ajutorul unui cer metalic, am decupat din blat si am asezat cercurile obtinute pe un platou. Le-am invelit in crema de branza, am decorat cu fructe de padure, iar marginile le-am imbogatit cu pepite de ciocolata neagra. Enjoy!
Buna! oare putem folosi stevie in loc de tagatoza?
Sigur, adaptand cantitatea de indulcitor.