Prajitura proteica cu crema de cheesecake si fructe de padure

Contrastele de gust – dulce/acrisor, dulce/sarat, dulce/amarui, dulce/sarat – sunt unele dintre cele mai placute si surprinzatoare descoperiri ale domeniului culinar. Le ador pe fiecare in parte, si am realizat ca in cazul retetei de astazi, am combinat trei senzatii fine, diferite: o nota dulce la baza, urmata de prospetimea cremei de branza, cu tenta acrisoara data de coacaze, totul incununat de finetea ciocolatei amarui.

Ingrediente:

Am mixat ouale cu jumatate din indulcitor cam 5 minute, pana cand au capatat aspectul unei spume dense, alba. Am adaugat, pe rand, pudra proteica, praful de copt si faina de cocos, incorporandu-le cu o spatula, usor.

Nu utilizati mixerul pentru a va asigura ca veti obtine un pandispan aerat. Intr-un vas termorezistent, am topit uleiul de cocos impreuna cu untul de cacao, si le-am adaugat aluatului. Am turnat compozitia intr-o tava de chec, asigurandu-ma inainte ca formele metalice de decupat cercuri incap perfect pe fundul acestei tavi.

Am copt blatul aproximativ 10 minute la 150 grade, in cuptorul preincalzit, cu functia de ventilatie. Cat l-am lasat la racit, am pregatit crema: intr-un vas, am mixat mascarpone cu crema de branza si smantana dulce, apoi am adaugat restul de indulcitor. Am obtinut o crema aerata, dulce-acrisoara. Cu ajutorul unui cer metalic, am decupat din blat si am asezat cercurile obtinute pe un platou. Le-am invelit in crema de branza, am decorat cu fructe de padure, iar marginile le-am imbogatit cu pepite de ciocolata neagra. Enjoy!

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

2 comentarii

  1. Buna! oare putem folosi stevie in loc de tagatoza?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+