Am descoperit aceasta prajitura cu multi ani in urma, la o cofetarie din provincie. Povestea ei era una simpatica: cofetarul o gustase la o familie din Ardeal, si nimeni nu a vrut sa ii dea reteta, insa a reprodus-o din amintire. Si a devenit un succes. Realizez ca acelasi lucru l-am facut si eu acum: am reprodus si adaptat reteta din amintirile papilelor gustative, si asa a aparut prajitura shumegi keto.
Ingrediente blat:
- 7 albusuri
- 3 linguri Tagatesse
- 150 grame nuca macinata
- 40 grame pudra proteica ciocolata
- 5 grame faina din fibre
Ingrediente creme:
- 300 ml smantana lichida
- 70 grame pudra proteica ciocolata
- 100 ml smantana lichida
- 4 patratele Lindt 85% cacao
- 2 linguri indulcitor
- esenta de rom
Bateti albusurile spuma aproximativ 10 minute, apoi adaugati indulcitorul si mixati in continuare, pana cand obtineti o bezea lucioasa. Incorporati pe rand pudra proteica, faina si nucile macinate. Coaceti 3 foi separate, de dimensiuni egale, circa 20 minute, la 150 grade, in cuptorul preincalzit.
Intr-o cratita antiaderenta, puneti primii 300 ml smantana lichida la fiert. Cand da in clocot, adaugati pudra proteica si amestecati continuu, pana cand capata textura unei budinci.
Intr-un ibric, puneti ceilalti 100 ml smantana lichida la foc, apoi adaugati si restul ingredientelor ramase. Amestecati cu o spatula pana cand se topesc ciocolata si indulcitorul, apoi lasati ganache-ul sa se racoreasca.
Umpleti cele trei foi cu prima crema obtinuta, apoi turnati ganache-ul keto deasupra intregii prajituri. Optional, puteti decora cu nuci. Enjoy!
La multi ani!
Se poate substitui faina cu diabestar in aceeasi cantitate?
Va mulțumesc!
Buna ziua si la multi ani! faina diabestar se comporta diferit, as spune ca nu.