Scriu aceasta reteta mancand pricomigdale keto si ma intreb cum am putut sta pana cum fara sa incerc sa adaptez reteta veche, din cartile pe care le avem cu totii pe la parinti acasa. Cred ca un raspuns ar fi ca imbatranesc si acum i-a venit momentul. Altul, ca nimic nu e intamplator, si acum i-a venit ei randul sa straluceasca. Si o face impecabil, pentru ca aceste pricomigdale keto au gustul acela uitat din copilarie, de cofetarie buna din centru, unde mergeam uneori.
Ingrediente:
- 140 grame nuca macinata
- 25 grame pudra migdale
- 100 grame isomalt
- 50 grame Tagatesse
- 1 lingurita faina pentru reducerea carbohidratilor
- esenta de vanilie
- 2 albusuri mici
- un praf de sare
Am pus toate ingredientele uscate in vasul blenderului si le-am macinat fin cateva secunde. Intr-un bol, am amestecat albusurile cu esenta de vanilie usor, fara a face spuma. Am turnat albusurile peste mixul de nuca cu indulcitor si am amestecat cateva minute, pana la omogenizare. Initial, cele 2 albusuri par un mediu lichid prea redus cantitativ, dar sunt perfecte pentru a obtine cele mai bune pricomigdale keto.
Am tapetat tava cuptorului cu hartie de copt si am luat cu lingura umezita din aluat, lasand distanta de aproximativ 2 cm intre viitoarele pricomigdale keto. Am copt aproximativ 20 minute la 160 grade, in cuptorul preincalzit. Enjoy!