Nu aveam in plan un quiche keto, insa aveam la indemana totul: o bucata de piept de pui facut in tigaie cu doua zile in urma, vreo 5 capete de branzeturi – cam 200 grame in total, legume usor vestejite – care poate nu mai aveau look de supermarket, dar erau la fel de gustoase. Si, desigur, doua felii de bacon, sa tot fi fost vreo 50 de grame. Si ce puteam face din ele, in afara unui platou rece? Evident, un quiche keto satios, bogat in grasimi si proteine, dar mai ales o varianta extrem de rapida de mic dejun, cateva zile la rand: tai o felie, o mananci in drum spre job, si iti asiguri nutrientii pana la urmatoarea masa.
Ingrediente:
- 2 oua
- 130 grame ketomix saratele
- 60 grame unt
Ingrediente umplutura:
- 4 oua
- 200 grame branzeturi diverse
- 100 grame piept pui fript
- 50-60 grame bacon
- 100 grame ciuperci
- 50 grame stevie sau spanac
- Cozi de ceapa verde
- 20 grame unt
- sare, piper
Pentru blat, am mixat cele trei ingrediente in robot. Untul va conferi o textura usor modelabila, asa ca mi-a fost simplu sa intind aluatul intr-o tava de tarta (diametru 25-28 cm), inclusiv pe pereti. Am ras branzeturile, le-am mixat cu ouale, sare si piper. Intr-o tigaie, am topit untul si am calit pe rand ciupercile feliate, stevia (puteti utiliza si spanac) si cozile de ceapa verde tocate. La final, am tras in aceeasi tigaie si baconul, fara a adauga alta grasime, intrucat avea suficienta.
In tava tapetata cu aluat de ketomix de saratele, am pus intai mixul de oua cu branzeturi. Am taiat pieptul de pui cubulete si l-am presarat peste oua, apoi am continuat cu celelalte elemente: ciupercile, verdeturile si baconul. Partea cea mai buna este ca un astfel de quiche keto poate fi facut cu orice altceva aveti in frigider: bucati de carnati deja gatiti ori afumati, rosii cherry, leurda, fripturi de toate felurile, broccoli ori conopida.
Am introdus tava la cuptor aproximativ 50 minute la 170 grade, pana cand ouale au fost complet gatite. Se poate consuma atat caldut, cat si de la frigider, pe post de mic dejun rapid, ori de pranz, alaturi de o salata Enjoy!