Uneori, daca vrei sa iti vina prietenele in vizita, te lasi santajata. Asa am facut eu aseara: „Venim, dar ne faci ceva dulce.” Raspunsul meu a fost scurt: „Fac. Keto. Aduceti Heidi neagra.” Am inceput sa deschid usile dulapurilor si sa imi dau seama ce pot face. Ok, aduc ele ciocolata, dar mai departe? Mai […]

Reteta de astazi este inspirata de o alta, a unei cliente dragi, entuziasmata ca a descoperit ca poti slabi si cu comfort food, si nu cu alimente fade. Intrucat mi-au lipsit cateva din ingredientele ei, am decis sa ma bazez pe ceea ce aveam in frigider, sperand ca o sa iasa ceva. Si a iesit, […]

Sunt un fan declarat al cuptorului, imi place enorm sa gatesc fara a amesteca continuu, fara grija ca e focul prea iute, prea incet, prea albastru. Majoritatea retetelor mele se gatesc la cuptor, tocmai pentru ca intre timp, cat se prepara de-a dreptul singura minunea, eu sa pot face alte lucruri constructive. Multitasking parca ii […]

Ca orice gurmand, am vazut Julie & Julia. De doua ori. Ultima data, acum 2 zile. Dupa ce m-am amuzat de pronuntia americana a frantuzismelor, am luat reteta de vita Bourguignon ca pe o provocare. Partea infricosatoare insa era ca nu gatisem niciodata vita, in afara de perisoare, ciorbe, de multe ori cu bucatelele de […]

Uneori, nu ai chef de cumparaturi. Supermarketul pare departe, livrarile la domiciliu de alimente au si ele un program de mult incheiat, iar in frigider sunt ingrediente aruncate aparent aiurea, care par a nu se impaca unele cu celelalte. Cateva oua, rosii pasate, un ardei gras, ceva branzeturi si cateva felii de babic. O persoana practica […]

Ca orice sufleu, chocolata lava keto este o prajitura cu foarte putine ingrediente, extrem de delicata. Cateva clipe in plus in cuptor pot face diferenta si poti obtine o… negresa. Nu ca nu ar fi delicioasa, insa nu ar mai avea sens numele exotic pe care il poarta aceasta prajitura. Ingrediente: 6 oua 160 grame […]

Reteta aceasta de piure de conopida e facuta de ceva timp, intr-o seara calda de vara cand mi s-a facut dor de soulfood. Nu iesit in oras, nu meniuri incalcite de restaurant, ci mancare facuta cu pasiune, printre zambete si picuri mici de roze. Vedeti voi, de obicei asociem ideea de soulfood sau comfort food […]

Poate unii o sa considerati redundanta adaugarea cuvantului „keto” in titlu, insa nu este. Adevaratele oua scotiene se fac in crusta de pesmet, pas pe care eu l-am omis cu eleganta. De asemenea, carnea utilizata este, in mod traditional, compozitie de carnati, insa scopul meu nu e sa arunc caloriile in aer, ci sa le […]

Nevoia de paine in dieta ketogenica este minimala. Alimentele sanatoase promovate, precum carnea de calitate, ouale, branzeturile sau legumele proaspete nu au nevoie de asocierea cu produse de panificatie, fie ele si keto, intrucat sunt satioase in sine. Uneori insa, mai ales vara, cand mirosul usor afumat de vinete coapte pe plita te imbie, din […]

Majoritatea persoanelor din jurul meu se teme de consumul oualor crude, din cauza posibilitatii de ingestie a Salmonellei. Desi este cu certitudine mai bine sa previi decat sa tratezi, Salmonella nu este atat de des intalnita in oua precum s-ar crede. O analiza facuta la inceputul anilor 1990 a aratat ca 1 singur ou din […]

Si keto, si proteice, si pufoase. Au o multime de calitati aceste clatite keto, inclusiv faptul ca sunt gustoase si aromate, insa ar fi devenit un titlu usor prea laudativ si am incercat sa ma opresc la timp. Am folosit o pudra proteica fara arome, astfel incat gustul lor sa fie ajustat cu ajutorul esentelor […]

In perioada de slabire din cadrul dietei ketogenice, esential este sa scadem carbohidratii, nu sa mancam cantitati industriale de grasimi. Corpul nostru are deja depozite de grasimi de care se poate folosi in scopuri energetice, prin urmare un aport exogen este destul de reduntant. De asemenea, limitarea calorica la care ne supunem nu permite un […]