Sigur, carnea de porc e gustoasa, dar cat porc sa mananci? ­čÖé Astazi am decis pentru o mancare extrem de aromata si mai usoara, ca dupa sarbatori. Initial urma sa devina un fel de shaorma la farfurie, insa pe parcurs lucrurile au luat alta turnura. Maioneza a fost inlocuita de labneh – o crema de […]

Americanii ii spun meatloaf (franzela de carne), dar suna ciudatel. Asa ca am analizat ce am analizat, si m-am decis ca o cheama tarta de carne. Inspiratia a venit de la Edith, iar modificarile au venit pe masura ce o pregateam. Ingrediente: 500 grame carne tocata amestec 250 grame carnati afumati 2 linguri ulei masline […]

Conopida este unul dintre cele mai versatile alimente. Intr-o dieta clasica, este folosita predominant la murat, insa adeptii dietei ketogenice au reusit sa o transforme in baza pentru nenumarate retete: piureuri fine, gratin-uri, chiftele, ba chiar biscuiti keto. Ingrediente: 1 kg conopida 100 grame cascaval 100 grame bacon 250 grame ricotta (am folosit Granarolo) 4 […]

O tarta cu lemon curd aparuta azi din neant in feedul de facebook m-a facut sa deschid dulapurile si frigiderul si sa prestez ceva bun. Niste fursecuri keto cu crema de lamaie, cu ce am gasit prin cotloanele bucatariei. Am ramas fara faina de migdale, dar sigur a meritat. Ingrediente biscuiti: 250 grame faina de […]

Sigur, cremele de ciocolata la borcan contin alune de padure sau arahide, insa aveam in casa vreo 800 de grame de unt de migdale si era cazul sa testez ceva bun si ciocolatos. Intamplator, aceasta noua reteta de nutella keto a iesit si de post, insa nu e un lucru rau, avand in vedere apropierea […]

O bucatarie noua cere gatit, e clar. O luam incet insa, cu retete simple, precum cea de astazi, pentru care ii multumesc prietenei mele, Cristina (nu am respectat gramajele, scuze ­čÖé ). Contine doar 5 ingrediente si este gata in 30 de minute, cu tot cu formarea bomboanelor. Ingrediente: 250 grame unt cocos 200 ml […]

Nu e un secret ca incerc permanent, printre cititul de studii si personalizarea meniurilor, sa adaptez retete sau sa le imbunatatesc pe cele deja adaptate. Ieri a fost vorba despre snitele. Un preparat in esenta banal, dar care imi aminteste de sambetele din copilarie. Si pe care l-am aromat intr-un mod incredibil. Ingrediente: 600 grame […]

Descoperirea noii faini din fibre a dus la un boom de imaginatie in ceea ce priveste retetele keto. Si cum sunt mare fana cozonac, am testat pentru Paste o reteta mai putin calorica. Ingrediente aluat: 100 grame faina fibre 3 oua intregi 20 grame drojdie dizolvata in 30 ml apa calda coaja unei lamai 2 […]

Majoritatea alimentelor keto sunt foarte dense din punct de vedere caloric, ceea ce ne face sa consumam cantitati mici dintr-un desert keto, de pilda. Dupa ce obtin o reteta fezabila insa, ma gandesc la maniere de a-i aduce imbunatatiri si de a scadea numarul de calorii, fara a pune in pericol gustul. Astfel, faina de […]

Perioada verii, in care majoritatea zilelor se soldeaza cu temperaturi de peste 30 de grade, este dificila pentru un fan al gatitului. Dar dam drumul aerului conditionat si ne imbunatatim viata, atat din punct de vedere al temperaturilor cat mai ales culinar. Retete de musaca keto am mai executat in ultimii ani, mult prea des […]

Imi imaginam de mult transformarea aluatului de calzone (intre timp a devenit si placinta cu branza sarata si verdeata) in aluat de ceva dulce. Nu stiam ce anume, insa m-a incantat mult elasticitatea lui, apropiata de cea a aluaturilor cu faina clasica, si voiam sa il testez. Astazi am nimerit la birou, intr-una din rarele […]