De cateva zile ma gandesc la ideea de trufe keto din ketomixul de inghetata. Din mai multe motive: ca le am in camara, ca vreau sa le testez versatilitatea, dar si pentru ca aveam chef de ceva cu gust bun de cocos. Am ales sa folosesc ketomixul de inghetata de cocos pentru o reinterpretare de […]

Uneori, e suficienta o singura poza ca sa hotarasc ce reteta as vrea sa obtin – textura, arome, dificultate. Alteori, scot o multime de ingrediente pe masa si cantarul alaturi, si incep sa ma joc. De data aceasta, prajitura keto cu nuca si dovleac a aparut din feed-ul de Facebook. O placinta greceasca cu mere […]

Pe voi la ce va inspira vremea ploioasa? Pe mine, sa gatesc mancare confortabila, aromata, perfecta pentru un film bun. Astazi, am facut doua pizza keto cu cascaval din ketomix de pizza, iar blaturile le-am imbogatit cu usturoi uscat si rosii uscate la soare. Am obtinut doua blaturi crocante, aromate, cu toppinguri delicioase. Ingrediente: 70 […]

Intens utilizate in zona mediteraneana, florile de dovlecel sau zucchini (ba chiar merg si cele de dovleac placintar) umplute sunt un fel de mancare delicat si pufos. Puteti sa le umpleti cu branzeturi, compozitie de chiftele sau lasagna, iar gustul va fi de fiecare data altul, surprinzator. Eu am facut flori de dovlecel pane pornind […]

Era o chestiune de timp ca, dupa ce am creat colectia de pudra pentru inghetata keto, sa fac si conuri keto. Sigur ca putem manca inghetata cu o lingurita, insa iubesc acele perfect bite de napolitana crocanta si inghetata rece si aromata. Si ma gandesc ca pot face si halvita keto, cu care sa umplut […]

De multi ani, fac retete noi de pasca keto (si cozonac keto de asemenea) in apropierea sarbatorilor de iarna sau Pascale. Unele sunt retete simple (cum e aceasta pasca keto fara aluat), iar altele, precum cea testata anul acesta, sunt mai complexe, insa va promit ca merita fiecare clipa. Fructele aromate, crusta pufoasa de cozonac […]

Iubesc primavara si toate aromele colorate cu care vine ea: salate, ridichi, ceapa si usturoi verde, delicata leurda si cate si mai cate. Si cum sursa mea preferata de alimente are de ceva zile si legume locale, am comandat si o sacosa de frunze proaspete. O parte au devenit salate, iar ultimele le-am transformat azi […]