Imi folosesc ketomixurile si in alte retete decat cele pentru care au fost create inca de la inceput. Am facut chiftele incredibil de pufoase cu ketomixul pane, ori blat de pizza delicios cu cel de chifle. Aceasta rulada keto incredibil de maleabila si pufoasa este facuta cu ketomix de briose. Umplutura ei a fost decisa deschizand congelatorul, sa va spun drept, pentru ca e iarna si nu aveam mare lucru. Am descoperit dupa ca am si capsuni congelate, si sigur ar fi iesit delicioasa si cu ele, dar exista intotdeauna o data viitoare.
Ingrediente foaie rulada keto:
- 6 oua
- 80 grame indulcitor
- 2 grame de sare
- 45 ml ulei masline
- 45 ml lapte vegetal sau smantana lichida 15%
- 5 ml otet de cidru de mere
- 60 grame ketomix briose
- 5 grame praf de copt
- extract vanilie
Ingrediente umplutura:
- 250 grame mascarpone
- 150 grame iaurt grecesc 10%
- 50 grame indulcitor
- 300 grame piure dovleac
- scortisoara
Intai, am mixat ouale intregi cu indulcitorul si cu sarea, pana si-au schimbat culoarea. Intr-un bol, am amestecat cu un tel uleiul de masline cu extractul de vanilie, otetul de mere si laptele vegetal. Le-am adaugat peste oua si am continuat mixarea inca 1-2 minute. Ketomixul de briose l-am amestecat cu praful de copt, pentru ca aceasta sa fie distribuit uniform in faina. Am pus acest amestec treptat in mixer, pentru amestecul de oua, mixand la cea mai mica viteza.
Am pregatit o tava de cuptor (cea cu care vine cuptorul) cu hartie de copt si am turnat aluatul, nivelandu-l cu o spatula. Am copt foaia de rulada keto aproximativ 8-10 minute la 180 grade. Am scos-o pe blat, am lasat-o cateva minute, apoi am pus deasupra ei o alta foaie si am desprins-o usor pe cea de dedesubt, ruland (vezi foto). Am mixat ingredientele pentru umplutura, lasand piureul de dovleac la final. Cand s-a racit complet, am intins crema, apoi piureul peste aceasta, si am rulat strans cu ajutorul foii de copt. E perfecta dupa minim 2 ore la frigider. Enjoy!