Ori credeati ca din ketomix de cozonac puteti face doar cozonac keto?Nu, nu. Este un mix de fainuri keto extrem de versatil, care poate fi utilizat in multe alte retete. De pilda, in aceste rulouri cu scortisoara keto, pufoase si foarte aromate. Desigur, pot fi umplute cu dulceata fara zahar, cu pudra de cacao mixata cu indulcitor ori cu crema de branza.
Ingrediente:
- 200 ml lapte cocos
- 2 oua
- 110 grame unt topit
- 200 grame ketomix cozonac
- 50 grame indulcitor (Green sugar 1:2)
- 7 grame drojdie uscata
- 1 praf de sare
- 20 grame scortisoara Ceylon
- 50 ml crema cocos indulcita cu Green Sugar (sau smantana dulce)
Intai, am pus in cuva mixerului laptele cu ouale si indulcitorul. Am adaugat un praf de sare si ketomixul de cozonac, mixand pana la omogenizare. Drojdia am adaugat-o la final, dizolvata in 2 lg de apa (sau puteti folosi lapte de cocos caldut), intrucat sarea omoara coloniile de drojdie. Am lasat aluatul la dospit o ora.
Pe o foaie de copt unsa cu un strop de ulei de patiserie, am intins o foaie pe care am pudrat-o cu scortisoara. In acest pas, indulcitorul este optional. Daca preferi un gust mai dulce, poti presara si indulcitor, eu nu am considerat necesar. Am rulat strans si am taiat rondele de 2 cm latime, pe care le-am asezat unele langa altele. Am lasat rulourile astfel la crescut aproximativ o ora, in tava invelita in punga de friptura. Puteti folosi si o foaie de aluminiu.
Ulterior, am introdus tava in cuptor, cu tot cu punga, 45 minute la 160 grade. Am dat punga la o parte dupa aceste 45 minute si am mai lasat rulourile cu scortisoara sa se aureasca inca 15 minute. La final, le-am uns cu un amestec de crema de cocos indulcita. Enjoy!
Cand se adauga untul topit?
Editez imediat, insa dupa ce avem aluatul format, la final.