Nu imi place sa arunc, pastrez albusuri ori galbenusuri dupa caz, reciclez resturi de carne ori de legume si incerc ca amprenta mea in statistica pierderilor alimentare sa fie una infima. Asa a pornit si aceasta reteta de salam de biscuiti keto: resturile de foi fragede ramase de la stroopwaffles keto. Cu siguranta sunt optionale, eu doar am vrut sa nu le arunc. Plus ca nu facusem niciodata un salam de biscuiti keto, clasic cu atat mai putin.
Ingrediente:
- 100 grame biscuiti keto sau resturi de blat
- 50 grame nuca
- 100 grame unt moale
- 40 grame faina migdale
- 50 grame Tagatesse
- 100 ml apa
- 20 grame cacao neagra
- 20 grame coarne/merisoare congelate
- 1 lingura rom negru
- 1 lingurita esenta portocala
- un praf de sare
- optional 20 grame fulgi cocos
Am copt nuca intr-o tigaie si am dat-o deoparte. Intr-un ibric, am pus la fiert apa, indulcitorul, cacaua si praful de sare. Dupa ce am format un sirop, am lasat cateva minute sa se raceasca. Am maruntit resturile de foi de napolitana intre degete si le-am pus intr-un castron. Am adaugat untul, siropul, romul si esenta de portocale si am omogenizat, asigurandu-ma ca nu raman bucati de unt in aluat.
Am taiat nuca bucatele si am pus-o in compozitie, apoi am adaugat faina de migdale si coarnele fara samburi si am mai amestecat de cateva ori. Pe o folie alimentara, am presarat nuca de cocos si am turnat compozitia obtinuta, apoi am rulat, rasucind folia alimentara la capete.
Salamul de biscuiti keto poate fi facut si fara biscuiti keto, iar faina de migdale poate fi inlocuita cu 10-15 grame faina de cocos, pentru a reduce aportul caloric. E perfect pentru servire dupa o ora de refrigerare. Enjoy!