Inventata in Olanda, acum multe secole, salata coleslaw este una dintre cele mai populare, si probabil acest lucru se datoreaza utilizarii maionezei. Variantele din restaurante contin maioneza fabricata industrial, ori in cazuri exceptionale maioneza de casa cu ulei rafinat, zahar, precum si morcov, ceea ce nu le face indicate in dieta ketogenica. Se cerea astfel o reteta de salata coleslaw keto cu zero compromisuri in ceea ce priveste continutul, dar si gustul.
Ingrediente:
- 1 kg varza (eu am folosit doar alba)
- 100 grame dovleac de placinta razuit mare
- 100 grame ceapa rosie solzisori
- 1 lingura seminte de telina
- 3 galbenusuri (2 fierte)
- 120 ml ulei masline
- 3 linguri suc lamaie
- 1 lingura mustar
- 1 lingura Dulcisor
- 1 lingurita sare
- piper, chilli
Intai, am taiat varza marunt, apoi am presarat sare si am framantat-o cateva minute. Am adaugat dovleacul razuit, ceapa, condimentele si semintele de telina si am lasat bolul deoparte. Din galbenusurile omogenizate (eu am folosit toate galbenusurile fierte si am omogenizat cu mustarul, cu o furculita), sucul de lamaie si uleiul de masline am facut maioneza. Intotdeauna o sa recomand, mai cu seama cand folosim un ulei dens precum cel de masline, ca maioneza sa fie facuta cu o lingura de lemn. Consider ca e mai usor de controlat procesul iar riscul sa se taie este minim.
Am turnat maioneza peste varza, am adaugat indulcitorul si am amestecat foarte bine. Va recomand sa o serviti dupa minim o ora de stat in frigider, dar si 24 de ore mai tarziu e perfecta.
Salata coleslaw keto poate fi facuta in avans ca si garnitura pentru urmatoarele zile si poate fi utilizata in sandvisuri keto, alaturi de fripturi sau peste.