Oul este cu siguranta alimentul meu preferat. Cel mai echilibrat element gastronomic, cu un raport perfect de grasimi si proteina, este satios, gustos, versatil si, deloc de neglijat, ieftin.
Salatele cu oua pot fi gata in doar cateva minute, iar compozitia lor tine de multe ori de ceea ce avem in casa si de un strop de inspiratie. Pentru ca imi era foame, dupa o zi plina, nu am avut timp sa o fac mai bogata, insa am obtinut in 10 minute o salata cu oua delicioasa.
Ingrediente:
- 6 oua
- 4 fire ceapa verde
- 2 rosii uscate la soare
- 1 castravete in saramura
- sare, piper
- 1 lg ulei de masline
- 1 lg otet de cidru de mere
Am fiert ouale moi, pentru a evita sa fac maioneza :), si a fost o idee buna, intrucat maioneza ar fi adaugat o multime de calorii in plus. In mod normal, as fi folosit ceapa rosie uscata la aceasta salata cu oua, insa ceapa verde din frigider trebuia folosita rapid.
Am taiat marunt castravetii, ceapa, ouale si rosiile uscate, le-am condimentat, apoi am amestecat totul. E perfecta dupa 30 minute la frigider, timp in care aromele se vor intrepatrunde. Enjoy!