Ramasese cam jumatate de calup de cascaval tare fain dintr-o comanda anterioara si nici nu as fi mancat ca atare, dar nici nu voiam sa il las in pace. Reteta asta de saratele keto cu cascaval a venit destul de natural. Am scos pe blat cateva oua, ketomixul de saratele cu chimen si cascavalul, le-am analizat si am pornit treaba, foarte simpla de altfel.
Ingrediente:
- 400 grame cascaval ras fin
- 200 grame smantana fermentata 38%
- 4 oua mici (200 grame)
- 60 grame ketomix saratele cu chimen
Am zis ca e simplu, da? Si ca sunt cele mai delicioase saratele keto cu cascaval. Ei bine, doar am mixat ingredientele in robot. Mbine, cascavalul tot in robot l-am ras, deci a durat 4 minute intre scoaterea ingredientelor si pregatirea tavii.
Am tapetat o tava de cuptor mare cu hartie de copt, apoi am rastunat tot aluatul si l-am intins uniform in intreaga tava, cu o spatula usor umezita. Am copt cam 15 minute, pana cand s-a coagulat usor la suprafata, apoi, cu lama unui cutit, am taiat formele de saratele, lasandu-le in continuare in aceeasi pozitie – usor lipite la baza.
Dupa alte 20 minute, am scos tava din cuptor, am desfacut saratelele si le-am intors si pe partea cealalta cam 5 minute. Daca aveti functie grill la cuptor, acest pas nu mai este necesar.
*Valorile nutritionale sunt pentru intreaga reteta, cu o medie de 8 portii estimate.
Buna Cristina,
Din pacate nu ai mentionat temperatura la care se vor coace saratelele. Eu le-am lasat vreo 45 de minute la 180 de grade.
la 160-180 coc cam orice, insa verific periodic cuptorul – fiindca toate au particularitatile lor, al meu arde usor pe spate.