Cand am facut focaccia keto, in urma cu cateva saptamani, incercam de fapt sa fac saratele keto. Au iesit in acest fel doua retete diferite, pornind de la baza aceluiasi aluat. Gust diferit, textura diferita, prin prisma adaugarii unor ingrediente diferite la fiecare. Spre deosebire de focaccia, care a devenit crocanta la racire, cu miezul destul de moale, saratelele au ramas pufoase.
Ingrediente:
- 6 oua
- 200 grame smantana 12%
- 30 grame drojdie
- 100-120 grame faina pentru reducerea carbohidratilor
- sare
- 1 galbenus de ou
- 2 lingurite chimen
- 120 grame telemea veche de oi
Am procedat exact ca la focaccia, doar ca la final, in loc sa adaug ulei de masline si ierburi deasupra, am uns aluatul intins cu galbenus de ou, apoi am presarat chimen si branza faramitata si abia apoi am taiat bastonase, direct pe foaia de copt. Le-am dat la cuptor, la 160 grade, circa 25 minute, pana s-au aurit. Enjoy!