Astazi am fost setata sa fac saratele keto. Faceam mereu reteta clasica, cu aluat fraged, si mi s-a facut dor. Am adaptat datele problemei si am folosit faina de susan. Densa, bogata in lipide si cu un indice glicemic de 3, a fost ideala pentru saratelele mele nutty si cheesy.
Ingrediente:
- 100 grame faina susan (+/- o lingura)
- 50 grame unt
- doua oua
- 50 grame parmezan
- un ou batut pentru uns
- mac, chimen
In mod previzibil, am amestecat primele patru ingrediente pana am obtinut un aluat omogen, usor faramicios, dar care se dezlipea perfect de pe vas. Am format bile in podul palmelor pe care le-am pus in tava, la distanta de 3 cm una fata de cealalta, apoi le-am turtit usor cu fundul unui pahar. Am uns biscuitii astfel obtinuti cu ou si am presarat pe unii chimen si pe unii mac. I-am lasat in cuptor la foc mic pana s-au aurit marginile. In cea de-a doua transa de aluat am adaugat si o bucatica de branza de bivolita (50 grame) pe care am omogenizat-o in aluat iar saratelele au iesit usor crapate deasupra. Si ceva mai pufoase.
Interiorul a ramas in ambele cazuri fraged, iar suprafata usor crocanta. Enjoy!