Pentru multi dintre noi, iarna inseamna miros de coaja de portocala. Reminiscente ale copilariei sau nu, e singurul anotimp in care mi se face dor de mirosul asta. Cum consumul de fructe exotice nu e indicat iarna, coaja mi-a fost mai mult decat suficienta sa creez o reteta de scones keto pufoase, dar crocante, aromate pana la ultima firimitura.
Ingrediente:
- 4 oua
- 70 grame faina cocos
- 30 grame faina migdale
- 1 lgt coaja lamaie
- 1 lgt coaja portocala
- 25 grame Tagatesse
- 200 grame unt moale
- 80 grame heidi 75% cacao
Am mixat intai ouale cu indulcitorul, apoi am adaugat pe rand fainurile. Cu ajutorul unei spatule, am incorporat si untul, iar la final coaja de citrice. Optional, puteti adauga esenta de vanilie. Am dat aluatul la frigider aproximativ o ora, apoi l-am impartit in doua bile egale. Am pus fiecare bila de aluat intre doua foi de copt si am presat cu un tocator, obtinand doua foi de aproximativ 7-8 mm inaltime. Am taiat in 6 triunghiuri aproximativ egale si am introdus in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 12 minute, la 170 grade. Dupa primele 5 minute, am redefinit taieturile, intrucat prin coacere, untul s-a topit si acest lucru a dus la usoara „reunire” a triunghiurilor. Le era greu unul fara celalalt :). Am inchis cuptorul, insa nu le-am scos, ci le-am intors cu fata in jos pe hartia de copt, ca sa prinda o culoare usor aurie. Intr-un castron mic, am topit ciocolata la bain marie si am stropit aproximativ egal cele 12 felii de scones keto. Se pastreaza excelent inchise intr-o cutie ermetica de metal cateva zile. Enjoy!