Sos aioli keto – o optiune sanatoasa pentru a creste consumul de lipide

Aioli sau allioli este o maioneza de usturoi cu specific spaniol, pe care am gustat-o prima data acum cativa ani, intr-un restaurant local. Perfect pentru fructe de mare, peste ori alta proteina de origine animala, acest sos aioli era, la origine, keto friendly, intrucat se utiliza ulei de masline extravirgin. In prezent, spaniolii il fac cu ulei de floarea soarelui rafinat, poate si din motive de cost, dar si pentru a evita gustul pregnant al uleiului de masline. Evident, o dieta keto sanatoasa se tine cu limitarea grasimilor inflamatoare, prin urmare am utilizat un ulei de masline presat la rece.

Ingrediente:

  • 4 catei usturoi
  • 150 ml ulei masline
  • 1 galbenus crud
  • 1 lingurita mustar fara zahar
  • sare
  • 1 lingura suc lamaie

Pentru a obtine un sos aioli cremos, pisati usturoiul foarte fin, pana devine o pasta, intr-un mojar. Daca nu aveti, puteti utiliza coada unui sucitor de aluaturi. Adaugat peste usturoi galbenusul, mustarul si sucul de lamaie si omogenizati totul. Ulterior, procedati intocmai ca la o maioneza, turnand ulei in fir subtire in timp ce amestecati intr-o singura directie.

La final, condimentati dupa gust. Unele tipuri de mustar fara zahar sunt foarte sarate, astfel incat reteta de sos aioli nu va mai necesita si sare. Enjoy!

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

2 comentarii

  1. Cat timp rezista depozitat la frigider sau in congelator?

    • La congelator sosurile emulsionate nu se comporta ok, insa la frigider rezista pana la o saptamana.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+