Uneori te uiti in frigider si ai senzatia ca efectiv nu ai ce sa gatesti si ca o vizita la supermarket te-ar ajuta teribil. Deschizi insa usa acestuia a doua oara si realizezi ca poti testa o reteta pe care o aveai de mult in cap si tot nu indrazneai sa o faci: souffle keto din dovlecei. De ce nu am indraznit? Imi era teama ca feliile de dovlecei sa nu ramana crude. 😀 Nu a fost cazul insa, intrucat le-am feliat milimetric cu o razatoare care doar cu asta se ocupa.
Ingrediente:
- 1 dovlecel mediu
- 20 grame unt
- 200 grame mozzarella
- 100 grame telemea capra
- 50 grame cascaval afumat
- 50 grame branza de oi
- 3 oua
- sare, piper
Am feliat dovlecelul cu ajutorul razatorii mai sus mentionate si am presarat putina sare peste feliile obtinute. Am uns un cu unt, apoi am asezat un prim strat de dovlecei. Am alternat straturile de dovlecei cu diverse combinatii de branzeturi, iar la final am turnat cele 3 oua batute si am presarat cateva bucatele de mozzarella. Am introdus tava in cuptor pentru aproximativ 30 de minute la foc mediu. Enjoy!