Stamppot, care pe undeva s-ar traduce prin „tocanita pasata” este una dintre cele mai aromate retete de piure. Povestea ar fi ca se face cam din ce ai in frigider/camara, iar baza este, in retetele originale, piureul de cartofi. Desigur, acest stamppot keto este facut cu piure de conopida, iar alegerea ingredientelor care completeaza reteta a fost una extrem de fericita.
Ingrediente:
- 1 kg conopida
- 100 grame bacon
- 30 grame unt
- 50 grame crema de branza
- 50 grame emental ras/cascaval
- 100 grame ceapa rosie
- 1 lingura otet
- sare, piper, nucsoara
In timp ce conopida fierbea, am taiat baconul cubulete si l-am prajit in grasime proprie pana s-a aurit. L-am scurs si l-am lasat intr-un bol. Cand conopida a fost gata, am scurs-o intr-o strecuratoare, apasand usor cu lingura pentru a ma asigura ca pierde cat mai multa apa. Am pus-o inapoi in oala in care a fiert si am pasat-o cu untul si crema de branza.
Ceapa am taiat-o rondele si am lasat-o cateva minute intr-un bol cu sare si otet. Am pus oala inapoi pe foc, am adaugat branza rasa si condimentele, amestecand continuu pana la topirea ementalului. La final, am adaugat baconul prajit si ceapa bine scursa si am amestecat. Enjoy!