Stamppot keto – piure aromat de iarna

Stamppot, care pe undeva s-ar traduce prin „tocanita pasata” este una dintre cele mai aromate retete de piure. Povestea ar fi ca se face cam din ce ai in frigider/camara, iar baza este, in retetele originale, piureul de cartofi. Desigur, acest stamppot keto este facut cu piure de conopida, iar alegerea ingredientelor care completeaza reteta a fost una extrem de fericita.

Ingrediente:

  • 1 kg conopida
  • 100 grame bacon
  • 30 grame unt
  • 50 grame crema de branza
  • 50 grame emental ras/cascaval
  • 100 grame ceapa rosie
  • 1 lingura otet
  • sare, piper, nucsoara

In timp ce conopida fierbea, am taiat baconul cubulete si l-am prajit in grasime proprie pana s-a aurit. L-am scurs si l-am lasat intr-un bol. Cand conopida a fost gata, am scurs-o intr-o strecuratoare, apasand usor cu lingura pentru a ma asigura ca pierde cat mai multa apa. Am pus-o inapoi in oala in care a fiert si am pasat-o cu untul si crema de branza.

Ceapa am taiat-o rondele si am lasat-o cateva minute intr-un bol cu sare si otet. Am pus oala inapoi pe foc, am adaugat branza rasa si condimentele, amestecand continuu pana la topirea ementalului. La final, am adaugat baconul prajit si ceapa bine scursa si am amestecat. Enjoy!

Abonare la newsletter

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fii la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+