Lucrez cu oameni din intreaga lume si uneori primesc de la ei retete locale. Reteta aceasta a fost direct in varianta keto, insa i-am adus o serie de modificari, atat pentru a imbunatati aportul caloric, cat si pentru a fi mai aromata decat parea a fi deja. Stollen keto e usor de facut, dat fiind ca baza, chiar si in reteta clasica, e gustul pregnant de migdale.
Ingrediente:
- 200 grame faina migdale
- 20 grame KetoMix Universal
- 50 grame indulcitor (Tagatesse sau similar)
- 10 grame praf de copt
- 3 oua mici
- 150 grame crema de branza
- 100 grame smantana 25%
- 1 fiola esenta vanilie
- 10 grame coacaze uscate
- 20 grame goji uscat
- 2 linguri rom negru
- 20 grame migdale crude
Intai, ca sa le dau timp de hidratare, am inmuiat coacazele si goji in rom si le-am lasat deoparte. In robot, am mixat ouale cu crema de branza, smantana si esenta de vanilie. Am adaugat fainurile, indulcitorul si praful de copt si am amestecat aproximativ un minut, pana la omogenizare. Am scurs romul din castronul cu fructe uscate si am pus in aluat doar fructele, precum si migdalele crude usor maruntite.
Am tapetat o tava de cozonac cu hartie de copt unsa cu unt si am turnat aluatul, apoi l-am nivelat usor. Am copt acest stollen keto la 160 grade o ora. Enjoy!