Le stiti din supermarket-uri sau din aeroport ori de la rudele care veneau cu dulciuri din alte tari. Nu imi inchipuiam ca ceva atat de subtire si fragil poate fi facut in casa, cu atat mai putin in varianta fara zahar si fara faina de cereale. Dar ieri, la o ora tarzie, m-am ridicat si am zis: ma duc sa fac stroopwaffles keto. Am cautat o baza de reteta pe niste site-uri olandeze, am incins aparatul de saratele si mi-am asezat ingredientele in jur. In cel mai rau caz, nu aflati ca am testat stroopwaffles keto. In cel mai bun, adica cel de fata, au iesit perfecte, delicate si aromate.
Ingrediente:
- 120 grame unt cubulete
- 1 ou
- 7 grame drojdie uscata
- 1 lingura apa calda
- 50 grame indulcitor
- 70 grame Ketomix Universal
Ingrediente caramel:
- 50 grame Tagatesse
- 20 grame unt
- 2 grame scortisoara Ceylon
- 1 praf de sare
Intai am lichefiat drojdia in lingura de apa. Puteti utiliza si drojdie proaspata, aproximativ 15 grame. Am pus drojdia in cuva robotului, am adaugat oul si indulcitorul si am omogenizat. Untul si faina le-am adaugat la final si am mixat totul pana am obtinut un aluat ferm. Am lasat aluatul la crescut cam 30 minute.
Pentru caramel, am topit Tagatesse intr-un ibric cu fund dublu, amestecand cu o spatula de silicon. Am adaugat untul, scortisoara si sarea si am omogenizat – ca la maioneza, intr-un singur sens. E posibil sa fie nevoie sa il reincalziti dupa coacerea foilor de stroopwaffles keto.
Pentru foi, am impartit aluatul in bile de 18-20 grame pe care le-am modelat intre palme. Le-am copt pe rand si dupa coacere, le-am decupat cu o forma rotunda, pentru aspect. Resturile le-am pastrat si vor deveni salam de biscuiti keto. Am uns jumatate din foile de napolitana cu caramel keto si am format „sandvisuri”, apasand usor cu dosul unui bol. Sunt perfecte la cafea, a doua zi.