Iubesc ciupercile de toate felurile. Bine, eu iubesc mancarea in general, deci nu mi-a fost greu sa ma atasez de ele. Inmuiate in maioneza de casa cu iz de usturoi, cu iaurt si marar sau trase in unt, you name it. De fapt, daca imi amintesc bine, pentru ciuperci mi-am cumparat primul blender. Era destul de slab, faceam incantatii pe langa el, dar nu ma lasam pana nu obtineam o supa cremoasa si aromata, macar o data pe saptamana.
Supa crema de ciuperci LCHF pregatita aseara a fost probabil cea mai buna de pana acum. Poate si pentru ca e altul, poate si pentru ca am indraznit un pic mai mult. Un pic mai multa smantana, si mai ales un pic mai mult gust.
Ingrediente:
- 500 grame ciuperci proaspete
- 400 ml smantana de gatit
- 80 grame unt sarat
- 4 felii bacon
- 4 felii cascaval
- doua felii de paine low carb
- un catel usturoi
Am fiert ciupercile cam 20 de minute, apoi le-am clatit cu apa rece si le-am pus in blender, scurse de apa. Le-am tocat marunt, apoi am adaugat untul. Am mixat cateva clipe, pana s-a topit untul, si am inceput sa torn smantana, treptat, pana am obtinut consistenta dorita. Intr-o tigaie incinsa, am prajit 4 felii de bacon, apoi le-am lasat la racit pe un servetel absorbant. Feliile de paine le-am frecat cu usturoi, le-am taiat cubulete si apoi le-am tras in tigaie pana au devenit crocante. Am asezat supa in farfurii, am decorat cu bacon rupt bucatele, si am mancat-o alaturi de crutoane si cascaval. To die for .