Se facea ca turna cu galeata acum vreo saptamana, iar eu cautam un loc unde sa chem un taxi, pe strada. La cativa metri, in fata unui aprozar, trona un sac mare de rafie, plin de praz. Am uitat si de taxi si am decis ca vreau o supa crema de praz, si am intrat sa cumpar ce imi trebuie.
Ingrediente:
- 300 grame praz rondele
- 200 grame apio
- 250 ml supa legume/apa
- 30 grame unt 82%
- 250 ml smantana 30%
- 2 catei usturoi
- sare, piper, nucsoara
Intr-o oala, se caleste prazul in untul topit cateva minute, apoi se adauga apio, usturoiul si supa si se lasa la fiert cam 20-30 minute. Se condimenteaza dupa gust, se adauga smantana si se paseaza totul cu un mixer vertical, apoi se mai lasa oala pe foc sa mai dea in cateva clocote. Enjoy!
*Valorile sunt pe portie si s-a luat in calcul o medie de patru portii pentru intreaga reteta.