Nu am mancat niciodata atat pui cat am mancat saptamana asta. Am incercat sa limitez consumul de alimente mai greu digerabile, pentru a trece mai usor peste un episod de gastrita – si surpriza, am si reusit! Cum nu e tocmai carnea mea preferata – si nici nu voiam sa abuzez de lactate mai putin lipidice – am incercat sa ii dau diferite forme. Am facut chicken fingers la cuptor, supa clara de pui, dar si o supa crema de pui absolut perfecta.
Ingrediente:
- 300 grame pulpa pui crescut lent cu piele
- 200 grame apio
- 200 grame dovlecel
- 100 grame ardei capia
- 100 grame ceapa
- 2 frunze de dafin
- 1 crenguta de cimbru
- 1 lingura boabe piper
- 2 lingurite sare
- 1 lingura seminte susan la servire
Drept sa va zic, incepusem prin a face o supa clara, asa ca am urmat pasii clasici. Am dat intr-un clocot carnea de pui, apoi am adaugat ceapa, apio si condimentele. Cand puiul a fost aproape gata, am pus si celelalte legume – au timp de gatire mult mai mic.
Am dezosat puiul, am scos legumele si am pasat totul in blender. Intr-o oala, am strecurat supa de diferitele frunze si bobite, si am turnat piureul obtinut, omogenizand totul. Se poate consuma doar cu seminte de susan, ori cu crutoane din paine keto, cubulete de branza, sau, in cazul meu, felii de dovleac condimentat, copt la cuptor. Enjoy!
*Valorile sunt per portie cu o estimare de 4 portii.