Astazi, 1 august 2018, ne-am terminat resursele disponibile pentru acest an si am emis, pana la aceasta data, noxele pe care le poate prelucra planeta in 365 de zile. M-am intristat, apoi mi-am amintit ca am frigiderul plin de legume care stau sa se strice. Si am decis sa fac un lucru marunt: sa le transform intr-o supa crema de rosii aromata, sa incerc sa reduc un strop din cantitatea uriasa de alimente aruncate, si va invit si pe voi sa faceti acelasi lucru. Nu e greu, ne trebuie putina imaginatie si un cutit bun care sa ne ajute sa indepartam bucatile afectate de trecerea timpului, din legumele noastre.
Am primit recent cateva rosii de gradina, incredibil de parfumate. A doua zi deja se innegreau pe alocuri, dar avand mancare deja gatita, nu le-am bagat in seama. Pana astazi, cand butonam telecomanda si stirea de mai sus m-a facut sa constientizez ca nu e suficient sa imi spun din cand in cand ca nu e ok sa aruncam mancarea, ci si sa trec la fapte. Le-am curatat cu grija, iar mirosul ala de curte m-a facut sa imi dau seama ca am luat cea mai buna decizie.
Ingrediente:
- 1 kg rosii bine coapte
- 50 ml ulei masline
- cateva frunze de busuioc
- 100 grame parmezan
- sare, piper
Am oparit rosiile in apa clocotita cateva minute, apoi le-am descojit. Le-am lasat sa se raceasca usor, si le-am pus in blender, impreuna cu uleiul de masline, condimentele si 2 frunze de busuioc. Am adaugat si o lingura de parmezan, apoi am pasat compozitia. Rosiile sunt apoase, prin urmare nu e necesar sa adaugati apa. Am servit supa crema de rosii cu frunze de busuioc si parmezan ras. Enjoy!