Gatitul din ultimele saptamani a insemnat gratar si salate, cu cate o omleta strecurata ici colo. Imi era dor de bun, asa ca zilele trecute am facut mai un ostropel, mai un ardei umplut. Tarta keto cu spanac si branza a aparut din nevoia de spatiu in congelator. Pungile de spanac, depozitate in primavara, ocupau cam mult loc, si oricum aveau nevoie sa fie puse cumva in valoare. Asa a aparut o tarta keto usor picanta, aromata, perfecta ca mic dejun.
Ingrediente baza:
- 80 grame ketomix waffe
- 50 grame unt rece, taiat cuburi
- 4 oua (eu am avut de tara)
- 1 lingurita mix condimente (sare, paprika, piper)
Ingrediente umplutura:
- 500 grame branza de vaca, nedegresata
- 4 oua
- 400 grame spanac
- 50 grame unt
- 4 catei usturoi
- sare, piper, chilli – proaspat rasnite
Pentru baza de tarta keto, intai am amestecat usor untul si ketomixul de waffe, in mixer, si am adaugat pe rand ouale, mixand dupa fiecare ou in parte. Dupa ultimul ou, am adaugat si condimentele si am marit viteza, pentru ca untul sa se incorporeze bine. Am transferat aluatul intr-o tava rotunda de silicon, de aproximativ 22 cm, si am intins cu varfurile degetelor. Am copt aluatul aproximativ 10 minute la 160 grade.
Spanacul, deja oparit, l-am tras in unt cu usturoi si condimente. In blender, am mixat ouale cu branza, apoi am adaugat spanacul lasat la racit. Am turnat intreaga compozitie peste coaja de tarta precoapta si am lasat la cuptor aproximativ o ora. Enjoy!
Calculul nutritional este pentru intreaga reteta, iar numarul de portii indicat este de 8.