De cand am creat ketomix-urile, am facut diferite variatiuni ale acestui aluat fraged keto. Cu oleaginoase macinate, fara, doar cu ketomix universal si asa mai departe. Varianta de astazi este cu siguranta cea mai buna: aroma fina de unt, textura de aluat fraged, care se farama usor cand musti dar totusi ramane ferm cand tai o felie. Ce iti poti dori mai mult? Azi am folosit 2 umpluturi diferite si evident ca puteti veni cu propriile idei, caci acest aluat fraged keto poate fi umplut si cu creme keto, nuca si cacao ori branza.
Ingrediente (pentru 2 tarte):
- 2 oua
- 200 grame unt
- 50 grame indulcitor (am folosit Green Sugar Gold)
- 25 grame Ketomix Waffe
- 60 grame Ketomix Universal
- 2 linguri apa
- 1 fiola esenta vanilie
Umpluturi:
- 300 grame dovleac copt
- 300 grame afine salbatice
- 1 lingura gris fara carbohidrati/migdale macinate
- scortisoara (pentru dovleac)
- 1 galbenus
Am taiat untul cubulete mici si l-am pus in robot cu ouale si indulcitorul. Am adaugat esenta de vanilie si am mixat pana la omogenizarea acestora. Ulterior, am adaugat ketomix de waffe, care datorita caracterului higroscopic, a dat consistenta aluatului. Treptat, am pus mixul universal, mixand continuu, pana cand aluatul a devenit unul ferm. Daca folositi sau nu toate cele 60 grame de Ketomix Universal tine doar de marimea oualor. Am adaugat si cele doua linguri de apa rece, care au afanat aluatul, si l-am impartit in doua bile egale, pe care le-am tavalit prin Ketomix Universal.
Am intins foile intr-o forma cat mai rotunda, cu grosimea de aproximativ 5 mm. Am presarat gris fara carbohidrati, acesta avand rolul de a absorbi umiditatea din umplutura. In centrul fiecarei foi am pus umplutura: dovleac amestecat cu scortisoara (si cateva nuci deasupra – optional) si afine bine scurse inainte. Am adus marginile de aluat peste umplutura, asigurandu-ma ca aceasta nu se va scurge pe nicaieri. Am uns tartele cu galbenus, apoi le-am introdus la cuptor aproximativ 50 minute, la 170-180 grade.