Ce faci cand ai in ladita de legume ultimele rosii bio din sezon, usor ofilite? O tarta rustica keto, desigur! Putea fi si o supa crema de rosii, baza vreunul sos keto, dar am preferat asa, pentru ca iubesc rosiile cu branza, ori cele din frigider nu mai erau chiar demne de o salata.
Ingrediente blat:
- 3 oua mici
- 70 grame KetoMix Universal
- 100 grame unt topit
- 50 ml apa calda
- 5 grame drojdie uscata
- sare
Ingrediente umplutura:
- 250 grame rosii
- 100 grame telemea oi
- 100 grame mozzarella
- 100 grame cascaval
- 2 catei usturoi
- 4 linguri ulei masline
- sare, piper
Nu cred sa exista varianta mai simpla: pentru blat, am pus toate ingredientele in robot si am mixat 2 minute, cu cutitul de aluaturi, pana cand compozitia s-a desprins de peretii vasului. Am impartit in doua bile (sunt elastice, veti iubi textura lor) si le-am lasat la crescut cam o ora, pana cand m-am ocupat de legume.
Am spalat si am feliat rosiile, le-am condimentat si le-am stropit cu ulei de masline si usturoi zdrobit. Branzeturile le-am taiat marunt. Cat au stat rosiile la scurs, am intins doua foi subtiri de aluat si le-am pus in doua forme rotunde cu diametrul de 20 cm. Am taiat excesul de aluat si am format alte doua bile, din care am mai facut doua tarte mici (10 cm). Am intepat usor aluatul si am copt cam 20 minute la cuptor.
Dupa cele 20 de minute, am presarat bucatele din toate felurile de branza si am pus deasupra rosiile condimentate cu usturoi. Am copt aprotixmativ o ora la 160 grade. Enjoy!