Toti avem obiceiuri culinare cu radacini in copilarie. De pilda, eu nu mai tolerez mancarea reincalzita, in schimb imi place sa reciclez alimentele gatite din frigider. Aceasta reteta de tikka masala keto a aparut dupa ce am facut un piept de curcan intreg la sous vide, pe care l-am tras in unt cu rozmarin.
Ingrediente:
- 800 grame piept de curcan
- 2 cepe mici
- 50 grame unt
- 1 lingura garam masala
- 1 lingura seminte de chimen
- 5 catei usturoi
- 1 lingura de bulion
- 300 ml suc de rosii
- 400 ml crema de cocos
- sare, piper
- 1 legatura de coriandru
Intai, am topit untul in tigaie si am adaugat toate condimentele, pentru a da aroma grasimii. Daca nu aveti garam masala sau nu aveti de unde sa cumparati, inlocuiti cu un mix de scortisoara, nucsoara, turmeric, boia, piper si chimen macinat.
Am adaugat ceapa tocata marunt, lingura de bulion si usturoiul. Intrucat eu aveam curcanul deja gatit, l-am taiat cubulete si l-am pus peste ceapa aromata, amestecand pentru a acoperi fiecare bucatica de curcan cu mixul de unt condimentat. In cazul in care veti folosi carne proaspata, lasati carnea cateva minute, pana isi schimba culoarea.
Aceasta reteta de tikka masala keto poate fi facuta atat cu crema de cocos cat si cu smantana lichida. Am ales crema de cocos pentru ca evit lactatele o perioada. Ultimul pas al retetei presupune adaugarea sucului de rosii si a cremei de cocos. Dupa omogenizarea acestora, lasati totul sa se gateasca la foc mic, inca 20-30 minute. Tocati coriandrul marunt si adaugati-l dupa stingerea focului.
Tikka masala keto poate fi consumata cu lipiile keto, cu iaurt aromatizat cu piper, sare si coriandru ori alaturi de o salata verde. Enjoy!