Tiramisu keto

Repetitia e mama invataturii, uneori. Nu mereu, pentru ca mi s-a intamplat de nenumarate ori sa imi iasa ceva foarte misto la prima incercare iar ulterior, poate si din aroganta si prea multa siguranta, sa dau cu bata in balta. La tiramisu low carb insa a functionat zicala, poate si pentru ca nu era pentru mine, ci aveam de onorat o comanda, si m-am straduit sa fie totul perfect.

Primul pas a fost sa fac eu piscoturile. Evident, in orice tara civilizata din occident, exista piscoturi light, gluten free si tot asa. La noi e cu mult zahar si suficienta faina incat sa ne scoata din zona de low carb, asa ca nu aveam decat sa le fac singura.

Si le-am facut. Crocante, dar cu un aspect bizar de pufuleti. Cui ii pasa de aspect, atat timp cat erau imbibate cu cafea aromata si acoperite de o crema fina si dulce de mascarpone? :)

Ingrediente piscoturi:

  • 3 oua separate
  • 100 grame faina de migdale
  • 1/2 fiola butter vanilla
  • 10 ml indulcitor low carb

Ingrediente crema:

  • 500 grame mascarpone
  • 6 oua separate
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 10 ml indulcitor low carb
  • cacao neagra, neindulcita

 

Pentru biscuitei, am batut spuma albusurile, apoi am adaugat indulcitorul si le-am batut din nou cateva secunde. Separat, am amestecat galbenusurile cu butter vanilla cateva minute, pana s-au deschis la culoare. Am incorporat si faina de migdale in galbenusuri, apoi le-am amestecat usor cu bezeaua, fara a scoate prea mult aer din ea. Am pus amestecul intr-un sprit din silicon si am format in tava de cuptor (tapetata cu hartie, always!) biscuiti de 3-4 cm lungime, la distanta de 2 cm intre ei. Se fac foarte repede, si fiind o premiera si la mine, am stat lipita in fata aragazului, pentru ca un minut poate face diferenta intre perfect copt si perfect ars. ?

Dupa cele cateva minute in cuptor, am transferat piscoturile pe un suport de carton, la racit. Au devenit usor crocante si spre surprinderea mea, avand in vedere ca lipseste glutenul cu desavarsire, nu s-au dezintegrat in momentul in care le-am inmuiat in cafea.

Crema de tiramisu se face simplu, iar primul pas, avand in vedere ca ouale raman crude, este sa le spal foarte bine inainte de a le sparge. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, am pus indulcitorul, le-am mai batut putin, apoi le-am lasat deoparte, cat am incorporat galbenusurile in branza mascarpone. Cu o paleta de silicon, am luat din albusuri si am pus peste crema de mascarpone, amestecand de jos in sus, fara a scoate aerul din compozitie. Am repetat pana am terminat bezeaua, apoi am batut smantana pentru frisca pana s-a intarit si am adaugat-o peste mascarpone in acelasi mod.

Intrucat era o comanda, am asamblat prajitura in caserole de unica folosinta, deci poze doar la piscoturi. Am pus pe fundul fiecarei caserole doua linguri de crema, am presarat cacao, apoi am pus piscoturi inmuiate in cafea. Le-am acoperit cu crema, iarasi cacao pudrata, iarasi piscoturi, si am terminat cu un strat de crema bine pudrat cu cacao. Intrucat ingredientele sunt fix aceleasi, cu exceptia zaharului, gustul a fost identic (am avut o mica mostra de testat in casa), doar ca nu a fost la fel de dulce. For more sweeteness, squeeze your bottle of Cologran. :)

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+