Pe grupul de keto din Romania, e o doamna talentata tare la deserturi keto. Si de cateva zile, tot facea niste clatite minunate, cu diverse umpluturi, asa ca aseara nu am mai rabdat si m-am pus pe treaba. Am adaptat reteta de pancakes si am facut un tort de clatite americane keto delicios, care aduce tare la gust cu branzoaicele bunicii mele.
Ingrediente:
- 2 oua
- 100 ml smantana dulce
- 30 grame faina fibre
- 100 grame iaurt grecesc 10%
- 5 grame praf de copt cu sofran
- 2 ml esenta vanilie
- 15 grame Tagatesse
- 200 grame branza grasa de vaci, fara sare (20%)
- 1 ou
- 15 grame Tagatesse
- 2 ml esenta rom
Intr-un bol mare, am mixat ouale cu smantana dulce si Tagatesse, apoi am adaugat in ploaie faina de fibre si am incorporat-o. Am pus si iaurtul si praful de copt, am omogenizat compozitia, si am trecut repede langa tigaia incinsa in prealabil. Nu am folosit deloc grasime pentru tigaie, intrucat nu ar mai fi fost clatite americane keto, ci niste gogosi prajite, si nu asta imi doream (mint, si astea imi plac, dar nu le mai puteam denumi asa). E important ca, dupa ce ati incins tigaia, sa dati focul la minim, pentru a nu arde clatitele.
Intr-un alt bol, am mixat branza cu oul ramas, indulcitorul si esenta de rom. Am alternat clatitele cu crema de branza aROMatizata, finalizand cu o lingura de crema de branza. Le-am introdus la cuptor la foc mediu aproximativ 20 de minute, si le-am servit cu o lingura de smantana si o jumatate de capsuna. Enjoy!
Tu ce brand de smantana lichida folosesti? Eu am incercat si de la Kaufland „K-classic Whipping Cream UHT 30% fat” (fara zahar/neindulcita) si Ladorna smantana pentru frisca (neindulcita), dar pur si simplu nu se bate. Ambele raman la un stadiu lichid, nicidecum nu se formeaza o frisca solida. Nu am avut niciodata probleme cu frisca, cel putin pana acum, intr-adevar foloseam variantele tipice, indulcite precum Hulala, all before Keto.
Zuzu, Albalact + toate cele care nu se gasesc la frigider (la dorna, olympus) insa introduc cutia in congelator 20-30 minute. O alta varianta e sa amesteci cu o parte smantana fermentata 35%.