Intr-o vizita la un prieten drag, am dat nas in nas cu un tort de morcovi. Doua saptamani m-am gandit cum as putea sa il reproduc pentru a obtine un tort keto fara a schimba foarte mult ingredientele. Mi-am facut curaj si timp abia ieri, iar rezultatul a fost unul spectaculos.
Ingrediente:
- 8 oua separate
- 1 praf de sare
- 6 linguri Tagatesse
- 200 grame nuca macinata
- 20 grame faina fibre
- coaja unei portocale
- coaja unei lamai
- 2 grame scortisoara Ceylon
- 200 grame dovlecel ras fin si stors
- esenta de vanilie
- 250 grame branza Philadelphia
- 100 ml smantana lichida
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 lingurita suc lamaie
Pentru a nu incurca pe nimeni, voi mentiona inca de la inceput ca intreaga cantitate de Tagatesse se imparte la 3: 2 linguri pentru bezea, 2 linguri pentru galbenusuri si 2 linguri pentru branza Philadelphia. Asadar, primul pas pentru a obtine acest minunat tort keto festiv este obtinerea unei bezele ferme. Am batut albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat 2 linguri de indulcitor. Am mixat pana la topirea acestuia, iar rezultatul final a fost o bezea lucioasa si tare. Intr-un alt vas, am mixat galbenusurile cu 2 linguri de tagatoza si coaja de citrice pana cand s-a topit indulcitorul. Am turnat galbenusurile peste bezea si am amestecat usor, de jos in sus. Am adaugat nuca macinata, am incorporat-o cu grija si pe aceasta, apoi am pus in ploaie faina de fibre. Intrucat este o faina care devine lipicioasa in contact cu ingredientele umede, trebuie sa aveti grija sa o incorporati perfect, astfel incat sa nu formeze cocoloase. La final, am incorporat dovlecelul, scortisoara si esenta de vanilie.
Pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili, am pus un cerc de hartie de copt. Am turnat aluatul, apoi am introdus forma in cuptor, la 160 grade, circa o ora.
Intr-un castron, am mixat branza cu smantana lichida, indulcitorul si lamaia. Am taiat blatul in 3 straturi si le-am umplut cu crema, in strat subtire, apoi l-am lasat la rece peste noapte. Enjoy!