Tortilla cu ciuperci si branzeturi

Reteta de astazi poate iesi oricaruia dintre voi diferit, pentru ca am creat-o recicland mancarea de ieri. Aveam in frigider piept de pui invelit in bacon, facut la cuptor, ciuperci umplute cu feta si marar si diverse branzeturi si sunculite desfacute, care trebuiau folosite.

Cum nu sunt un fan al pieptului de pui, l-am tocat marunt, pentru a-l ajuta sa imprumute din gustul celorlalte ingrediente, si am obtinut o tortilla cu ciuperci aromata si satioasa. Cred de fapt ca asa a aparut si tortilla de patatas a spaniolilor, din resturi din frigider. 🙂

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 4 ciuperci umplute cu feta
  • 300 grame piept de pui invelit in bacon
  • 100 grame telemea bivolita
  • 50 grame branza cheddar
  • 30 grame slanina
  • 50 grame jumari
  • 1 legatura ceapa verde
  • sare, piper

Intai am taiat marunt slanina si jumarile si le-am calit in tigaia pe care am folosit-o ulterior si in cuptor. Dupa ce au lasat suficienta grasime, le-am lasat deoparte si m-am ocupat de celalalte ingrediente. Am taiat marunt puiul, ciupercile si ceapa verde, am amestecat ouale cu branza de bivolita, apoi am amestecat toate aceste ingrediente si le-am condimentat. Am turnat amestecul peste jumarile si slanina calite, am amestecat, apoi am pus deasupra cubulete de branza cheddar. Am introdus tigaia in cuptor pentru aproximativ 40 minute, la 170 grade.

Aceasta tortilla cu ciuperci e o reteta care poate fi facuta cu orice mancare ramasa in frigider: chiftele simple sau cu sos, ultima portie de musaca keto, sau o multitudine de resturi de branzeturi si mezeluri de casa. Ciupercile i-au dat consistenta, asa ca le-as declara ingredient vedeta, dar nici slanina, fiarta in usturoi cu cimbru, nu e chiar de lepadat. Ramane doar sa va puneti imaginatia la treaba. Enjoy!

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

4 comentarii

  1. Aceasta reteta nu apartine dietei ketogenice si aproape toate retetele au ingrediente care nu ar trebui sa fie prezenta sub nici o forma in aceasta dieta. de ex., la aceasta reteta de ce apare ceapa verde si de ce este prezenta rosia in poza? Toate acestea au destul de multe zaharuri. La prajituri de ce se gaseste branza proaspata??? Sunt alimente cam interzise in aceasta dieta, fiindca sunt pline de zaharuri, pe care le-am consuma „fara rost”.

    • Buna Vio, pari foarte nervos pentru cineva care tine dieta ketogenica :). Ceapa verde, spre deosebire de ceapa uscata, cumuleaza foarte putine zaharuri si este permisa in cantitati limitate in dieta ketogenica. La fel si rosiile, dupa perioada de adaptare. Referitor la branza proaspata, poate ar trebui sa consulti o eticheta de bulgarasi sau ricotta, o sa fii surprins. Altfel, iti recomand sa incepi keto, nu vei mai fi lafel de nervos :).

  2. La fel si telemeaua. DE CE?????? Pai ori postezi retete ketogenice, ori doar postezi retete, asa la general, pt.toti.

    • Telemeaua nu are nici macar urme de carbohidrati, trecand prin procese de fermentare, si se limiteaza in dieta doar in adaptare. Esti sigur ca vorbim despre aceeasi dieta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+