De cateva zile ma gandesc la ideea de trufe keto din ketomixul de inghetata. Din mai multe motive: ca le am in camara, ca vreau sa le testez versatilitatea, dar si pentru ca aveam chef de ceva cu gust bun de cocos. Am ales sa folosesc ketomixul de inghetata de cocos pentru o reinterpretare de raffaello, insa in timp ce deja amestecam ingredientele, am realizat ca nu am fulgi de cocos. M-am panicat doar cateva minute, caci aveam o punga de zmeura liofilizata – e extrem de usoara si 30 de grame mi-au ajuns pentru toate bomboanele (cam 12).
Ingrediente:
- 250 grame mascarpone
- 100 grame ketomix inghetata cocos
- 50 grame unt topit
- 12 migdale fara coaja
- 30 grame zmeura liofilizata
- optional 30 grame Dulcisor
Am mixat intai mascarpone cu ketomixul de inghetata de cocos, apoi am adaugat untul topit. In functie de perceptia fiecaruia, se mai pot adauga cele 30 de grame de indulcitor sau nu. Eu am ales sa nu, intrucat nu imi plac dulciurile foarte… dulci. Dar e usor de testat: gusti o lingurita din compozitia de trufe keto si decizi cum e mai bine pentru tine.
Zmeura liofilizata am intins-o intr-o farfurie in doua transe, pentru a evita ca trufele keto sa adune prea multe bobite pe ele. In podul palmei, am pus cate o lingura de compozitie, o migdala in mijloc, apoi am format o bila. Am tavalit bilele prin bucatile de zmeura, apoi am lasat bomboanele la frigider. O sa presupun ca maine vor fi absolut perfecte, insa sunt delicioase si dupa o singura ora petrecuta in frigider.
Aceste trufe keto, gata in cateva minute, pot fi pregatite in avans pentru zilele de sarbatoare, ori le poti face in weekenduri pentru a avea toata saptamana un rasfat delicios fara zahar.
Valorile nutritionale sunt pentru toate cele 12 bomboane.