Tuslama regala keto

Ce face regala aceasta reteta cu o baza simpla, aproape umila? Cel mai probabil ingredientele de final, care o desavarsesc. Ce o face insa keto? Eh, am sarit si noi un pas mic, acela de a adauga faina, in timp ce supa de oase a avut doar legume permise. Am visat sa am propria oala de tuslama regala, din care sa mananc cat vreau eu, sa imi pun proportiile ideale in farfurie, fara sa supar pe nimeni, vreo doua luni. Caci, vedeti voi, a durat vreo 10 ore sa fie gata. Si a meritat fiecare secunda.

Ingrediente:

  • 2 kg oase de vita cu cartilaj
  • 1 kg burta de vita proaspata, curatata
  • 1 lg rasol vita
  • 3 tije de apio
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe mari
  • 30 grame usturoi
  • 50 grame hrean maruntit
  • 4 galbenusuri
  • 1 kg smantana 35%
  • 50 grame unt
  • 400 grame gogosar in otet
  • sare, piper
  • 3 foi de dafin
  • 50 ml otet de cidru de mere nefiltrat

Acum, ca am enumerat ingredientele, ma mir ca a putut dura atat de mult sa ajungem de la zero la o superba tuslama regala, cu gust bogat de unt si smantana. Tuslamaua este sora cu facultate a ciorbei de vita. Pe vremuri, o intalneai in restaurantele capitalei, acum rar, poate tocmai din cauza timpului de pregatire. E aproape o tocana, datorita sosului dens – pe care noi l-am dres din cantitatea de smantana, evitand complet faina.

Intai, pe la ora la care beam cafeaua, am pus la foc, intr-o oala de 15 litri, oasele, burta spalata si rasolul de vita, impreuna cu o lingura de sare, boabe de piper, o lingura de otet si frunzele de dafin. Am lasat sa fiarba cam 3 ore la foc mic, cu capac, si am spumat o singura data – ca atat a fost nevoie. Dupa primele trei ore am adaugat legumele proaspete taiate bucati mari – caci ele sunt menite doar sa dea gust supei. Am lasat in continuare la fiert alte 4-5 ore, tot la foc mic. Cand carnea se desprinde de pe os, iar furculita intra usor in burta, acestea se scot intr-o strecuratoare. Oasele le lasam in continuare la fiert, sa lase colagen, iar supa sa scada cat mai mult.

Cand burta si carnea se racoresc putin, se taie cubulete. Usturoiul pasat marunt in blender se mixeaza cu galbenusurile, hreanul si smantana. Intr-o oala incapatoare, se pune untul la topit si se calesc cubuletele de carne si burta pana cand isi schimba culoarea, cam 15 minute, amestecand cu o spatula de silicon sau o lingura de lemn, astfel incat sa nu rupem carnea. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Cand supa de oase a scazut mai mult de jumatate, se stinge focul, pentru a-i permite sa se tempereze – si se scot legumele si oasele. Eu am avut termometru de bucatarie si am verificat sa ajunga la 70 grade. Astfel, trecand supa printr-o strecuratoare, am pus cu polonicul in vasul cu smantana si usturoi, amestecand continuu – pentru a nu gati galbenusul. Am pus cam 3 litri de supa densa, iar dupa ce am omogenizat cu smantana, am turnat totul peste carnea si burta calite. Am gustat pentru a vedea daca mai e necesara carne si am lasat totul la fiert, amestecand din cand in cand, cam 30 de minute. La final, am adaugat gogosarul taiat fasii si restul de otet. Enjoy!

*Valorile nutritionale sunt pe portie, calculand o medie de 15 boluri de tuslama regala.

Informatii nutritionale
  • Calorii 615
  • Lipide 31
  • Proteine 20
  • Carbohidrati 5
  • Fibre 1

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+