Unt aromatizat exista, bineinteles, si in comert, insa am vrut sa controlez eu ingredientele pe care le adaug – nu ma refer doar la calitatea si sursa lor, desi sunt foarte importante, ci si la cantitatile adaugate. Nu am vrut un unt foarte sarat, pentru ca invariabil voi adauga sare si in mancarea in sine, si nici nu am vrut sa fie din cale-afara de usturoiat, asa ca am ales usturoi verde, foarte subtire (puteti gasi la Gradina Corbilor).
Ingrediente:
- 200 grame unt 82%
- 2 linguri patrunjel cret, tocat fin
- 3 fire usturoi verde, tocat fin
- 1 lingurita rasa sare de Himalaya
Am lasat de dimineata untul la temperatura camerei. Practic, doar asta dureaza, il puteti lasa inclusiv peste noapte, iar dimineata doar amestecati ingredientele 2-3 minute, cu o spatula de lemn, avand grija sa nu scoateti apa din unt.
Puteti utiliza acest unt aromatizat atat peste fripturile de vita, la servire, cat si pentru a imbraca o bucata de carne slaba inainte de a o introduce la cuptor, pentru a da gust omletelor simple ori unui sandvis din paine keto si peste afumat. Enjoy!