Sunt fan varza. Murata, cruda, calita, atunci cand imbraca o sarmaluta, chiar si cand arata a pui de varza. Multa lume e de parere ca gustul verzei clasice difera enorm de cel al verzei de Bruxelles, dar ceea ce difera este doar modul de gatit. Miros identic, va spune cineva care curata o jumatate de kilogram de varzici intr-o ora.
Reteta aceasta este incredibil de simpla si de plina de arome. Nu dureaza pregatirea ei cat dureaza curatarea legumelor, prin urmare gasiti pe cineva caruia sa ii puneti un cutit in mana, spunandu-i: ma ajuti cu astea mici, dureaza foarte putin?
Ingrediente:
- 1/2 kg varza de Bruxelles taiate jumatati
- 200 grame felii carnati de casa afumati
- sare
- piper
- fulgi de chilli
- 1/2 pahar apa
Intr-un wok foarte incins, am pus intai carnatii la prajit (au lasat ei suficienta grasime, dar daca simtiti nevoie, puneti putin ulei). Apoi am pus jumatatile de varza (cat de barbar!) si am condimentat, amestecand continuu. Cand frunzele de la suprafata devin aurii, adaugati apa si puneti un capac wok-ului, lasand cam 15 minute la foc mic. Dupa evaporarea apei, am mai marit o data flacara aragazului aproximativ 1 minut, amestecand constant. Perfect dinner!