Zilele de cheating in dieta ketogenica – prelungirea perioadei de slabire si stresarea organismului

Cheating in dieta ketogenica. Am auzit cu totii de acest protocol, iar unii sustinatori il promoveaza intens, ca fiind o maniera de a nu frustra organismul prin eliminarea totala a zaharurilor, dar si de a oferi „un soc” in perioadele de platou, spun acestia. Gresit, spun eu. Pentru ca atunci cand apelam la zile de cheating in dieta ketogenica nu facem decat sa retinem apa in organism (4 grame la 1 gram de carbohidrat) si sa scapam de aceasta cand revenim la dieta. Cu ce ne ajuta psihologic sa luam in greutate pentru ca apoi sa dam jos aceasta greutate cumulata? Cu nimic, intrucat nu facem decat sa intram intr-un cerc vicios, in care starile specifice (re)adaptarii la dieta vor deveni o constanta, iar perioada destinata slabirii se va prelungi agonizant de mult.

Atunci cand alegem dieta ketogenica sa ne fie stil de viata, organismul nostru incepe procesul de adaptare. Au loc anumite schimbari hormonale, iar sistemul digestiv incepe sa sintetizeze in cantitati mai mari anumite enzime care ajuta la digestia lipidelor. Prin urmare, atunci cand apelezi la o zi de cheating in dieta ketogenica, nu faci decat sa intrerupi acest proces si sa nu permiti organismului sa se adapteze complet niciodata.

O alta problema a zilelor de cheating in dieta ketogenica este ca nimeni nu alege sa triseze cu alimente naturale, precum fructe de sezon in cantitati limitate, ci cu zaharuri rafinate, faina hiper-procesata si grasimi trans. Pe scurt, cofetarie si fast-food. Un protocol de cheating corect (recomandat doar in bodybuilding) implica reducerea la minim a grasimilor si cresterea carbohidratilor, insa ce alimente au aceste doua specificatii si sunt si gustoase in acelasi timp?

Dupa o zi de cheating cu carbohidrati rafinati majoritatea persoanelor se simt slabite, fara energie, balonate. Este normal, din moment ce scindarea carbohidratilor are loc in intestinul subtire. Pentru o revenire cat mai rapida la keto, desi poate parea dificil dupa pizza si prajituri, personal recomanda o perioada de post negru de minim 18 ore. Organismul va fi nevoit sa consume glicogenul din ficat si muschi pentru energie, iar adaptarea va fi mai rapida daca nu va exista o alta sursa de energie la indemana (ingestia de alimente keto).

Unul dintre beneficiile majore ale dietei ketogenice, pe langa slabire si aplicabilitati in ameliorarea simptomelor anumitor boli, este eliminarea dependentei de zahar. De ce ai continua sa alimentezi o dependenta care te-a adus in punctul in care sa decizi schimbarea stilului de viata? Fii mai puternic decat tentatiile din jur si spor la slabit!

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fi la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

2 comentarii

  1. Post negru se pune si in perioada in care dormi? Multumesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+