Cum sunt o mare fana a cremelor cu lamaie, nu aveam cum sa nu incerc o reproducere keto a lamaitei. Blatul, creatie proprie, mi-a venit in minte dupa ce ultima oara cand am facut biscuiti cu parmezan, foaia a iesit foarte subtire si frageda. Am scos unele ingrediente, am adaugat altele, iar rezultatul este o Alba ca zapada keto fantastica.
Ingrediente:
- 3 oua mari
- 50 grame faina migdale
- 2 linguri faina de cocos
- 1/2 fiola esenta de lamaie
- 3 linguri indulcitor low carb
- coaja de la o lamaie
- sucul de la 1/4 lamaie
- 3 galbenusuri
- 1 lingurita pudra konjac sau xanthan
- 200 ml smantana lichida
- 50 grame unt rece
Intr-un castron cu pereti inalti, se mixeaza bine primele 4 ingrediente si o lingura de indulcitor. Se tapeteaza tava cuptorului cu o hartie de copt, apoi se toarna aluatul si se niveleaza cu o spatula in toata tava, cat mai subtire. L-am lasat in cuptor la foc mic cam 40 de minute, verificandu-l foarte des si l-am scos atunci cand marginile, aurite, au inceput sa se ridice de pe foaia de copt.
Cat timp s-a racit blatul, am facut crema. Am mixat cele 3 galbenusuri cu pudra de Konjac, coaja de lamaie si sucul acesteia, pana am obtinut o pasta relativ tare. Intr-un ibric, am pus frisca lichida pe foc impreuna cu restul indulcitorului, si cand a ajuns aproape de temperatura de fierbere, am luat cate o lingura din ea si am turnat peste mixul de galbenusuri, pana le-am adus pe ambele la aceeasi temperatura. Este un pas important, altfel riscati sa faceti crema de omleta. Am turnat compozitia de oua peste frisca ramasa in ibric si l-am pus la foc mic, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Am lasat crema pana a ajuns la temperatura camerei, apoi am incorporat si untul in ea.
Intrucat a fost o prajitura de test (wow, ce test!), am facut o singura foaie pe care am taiat-o in 3 parti egale. Am umplut cele 3 bucati de foaie cu crema si am ornat cu putina coaja de lamaie si niste nuca de cocos rasa. Este absolut delicioasa, in sensul in care ar pacali pe oricine ca nu este dietetica. Enjoy!