La fiecare anotimp iubesc ceva, iar la toamna cu siguranta acel ceva e mirosul de dovleac innobilat cu un strop de scortisoara Ceylon, culoarea aia fenomenala care se accentueaza cand simte caldura, dulceata data de carbohidratii putini, in mod paradoxal. Reteta de foi fragede keto cu dovleac calit a venit natural dupa cea de Alba-ca-Zapada […]

Stamppot, care pe undeva s-ar traduce prin „tocanita pasata” este una dintre cele mai aromate retete de piure. Povestea ar fi ca se face cam din ce ai in frigider/camara, iar baza este, in retetele originale, piureul de cartofi. Desigur, acest stamppot keto este facut cu piure de conopida, iar alegerea ingredientelor care completeaza reteta […]

Iubesc mirosul de dovleac si in fiecare toamna, coc dovleac la cuptor si pun pulpa in pungi, la congelator, fie pentru supe crema, fie pentru placinte keto. Cum insa coptul a durat destul de mult ultima data, azi am decis sa folosesc blenderul (are 4 cutite si a maruntit dovleacul perfect) si sa pregatesc pentru […]

Ce face o zacusca keto keto? Din seria „Cat de mare este un ou mic?”, as vrea sa stiti, indiferent daca ati abordat sau nu dieta ketogenica, ca nicio grasime nu e egala cu cealalta, iar in cazul de fata, zacusca keto este keto mai cu seama prin prisma uleiului folosit, dar si a cantitatilor […]

Am calculat saptamana aceasta o serie de budinci de chia cu arome si texturi diferite. Nu stiu in ce clipa am decis ca una va deveni coliva keto, dar astazi am testat reteta si a iesit cum mi-o imaginam: pufoasa, aromata si foarte satioasa. Semintele de chia sunt foarte versatile, iar continutul lor bogat de […]

Cand am facut prima reteta de focaccia keto, am insistat sa intind aluatul cat mai bine, din motive… calorice. De aceasta data insa, am vrut sa imit cat mai bine preparatul italienesc, astfel incat am adaugat niste pasi care au dus la obtinerea unei retete de focaccia keto pufoasa si aromata. Ingrediente: 15 grame drojdie […]

Specific toamnei si foarte versatil, dovleacul de placinta are un continut scazut de carbohidrati si o aroma inconfundabila. Desi e primavara, vremea friguroasa m-a inspirat sa creez o reteta de negresa keto cu dovleac si nuci, intens parfumata. Ingrediente: 3 oua 50 grame cacao neagra Callebaut 200 grame piure de dovleac 30 grame Tagatesse 100 […]

Nu stiu daca v-am mai spus, dar eu reusesc sa simt gusturi si doar dintr-o discutie. Si acum astazi am povestit cu sora mea despre mancare libaneza, am decis ca voi face cubulete de vita cu sos de zmeura (un ras as four adaptat keto) si hummus din pastai galbene. Evident, era necesar un suport […]