Sigur stiti fourstafid – fursecurile cu mult unt si indecent de mult zahar, cu stafide sau nuca. Personal le gasesc foarte confortabile, probabil datorita asocierii emotionale cu copilaria. Imi doream de mult sa le fac keto, insa ma impiedica mereu ideea de a pune pe hartia de copt un guguloi de aluat, care trebuia sa se transforme magic intr-un fursec fraged plat. Ieri mi-am luat inima in dinti si mi-a iesit – sau cel putin asta sustin cei din jur. Mie mi-a placut enorm textura, si nu pot decat sa ma bucur ca am reusit sa creez o reteta de fursecuri fragede keto de care sa va bucurati si voi.
Ingrediente:
- 2 oua
- 80 grame Dulcisor
- 100 grame unt la temperatura camerei
- 50 grame faina de migdale
- 20 grame Ketomix Cozonac
- 1 varf de lingurita vanilie macinata
- 1 praf de sare
- 30 grame agrise deshidratate
- 30 grame goji
- 30 grame nuci maruntite
Intai, am mixat ouale cu indulcitorul, praful de sare si vanilia. Probabil ideal era sa il rasnesc inainte, insa am preferat sa il las in mixer 5 minute. Voi faceti cum va e mai simplu. Am adaugat apoi faina de migdale, untul taiat cubulete si ketomixul de cozonac. Am continuat sa mixez pana am obtinut un aluat omogen. Am incorporat fructele uscate cu o spatula, apoi am pus cu o lingura gramajoare de aluat pe tava de copt, la distanta de 4-5 cm intre ele, pentru ca se vor aplatiza. Le-am copt 12-15 minute la 180 grade – urmareste sa se aureasca usor pe margini. Au iesit 18 fursecuri fragede keto, si desi e greu de rezistat, sunt perfecti a doua zi. Enjoy!
*Valorile nutritionale sunt pentru toti cei 18 biscuiti.