Dovleacul este unul dintre acele fructe pretabile atat ca ingredient de baza pentru un fel de mancare, cat si pentru un desert. Daca de deserturi ne-am mai ocupat in alte toamne tarzii, supa crema era inca in lista de asteptare. Extrem de simplu de facut si plina de arome, supa crema de dovleac este o alegere excelenta pentru un stil de viata sanatos si… aromat. 🙂
Ingrediente:
- 400 grame dovleac
- 200 ml smantana lichida 15%
- 10 grame unt
- 1 varf lingurita nucsoara
- sare, piper
- 20 grame seminte dovleac
Gatirea dovleacului poate fi efectuata in doua moduri: fierbere sau coacere. Am ales a doua varianta, intrucat capata un iz usor afumat. Asadar, am copt dovleacul cu tot cu coaja circa 90 de minute, testand din cand in cand cu o furculita. Cand a fost gata, am adunat pulpa din coaja cu ajutorul unei linguri si am pus-o direct in blender. Am adaugat smantana incalzita (este indicat sa o incalziti pentru ca rezultatul final, respectiv supa crema de dovleac, sa fie calda la servire), untul si condimentele si am blendat pana cand am obtinut o crema fina, cvasi-lichida. Am servit cu seminte de dovleac si o felie de branza de capra. Enjoy!