Pastai murate – alternativa la ardei iute in otet

Cand eram copil, mancam adesea ardei iuti in otet, dar pe masura ce am inaintat in varsta, am inceput sa tolerez tot mai putin senzatia de arsura data de acestia. Nu am cautat o alternativa, insa m-am intalnit cu ea intamplator, la deschiderea restaurantului Blid, unde o ciorba de afumatura era insotita de pastai murate usor picante. Recent, am comandat de la Gradina Corbilor pastai fideluta verzi si mov, provenite din agricultura ecologica (va sfatuiesc sa nu folositi in general in conserve legume provenite din culturi unde s-au folosit adjuvanti, intrucat vor ajunge in borcanele voastre substantele folosite). Cu jumatate din cantitate am facut pastai cu maioneza keto si o ciorba de pastai cu afumatura, iar pe cele ramase le-am transformat in pastai murate, aromate si crocante.

Ingrediente:

  • 600 grame pastai fasole
  • 500 ml apa
  • 120 ml otet
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita indulcitor
  • 2 ardei iuti
  • 1 frunza dafin
  • 1 lingurita boabe de piper

Intr-o oala, am pus la fiert apa, otetul si condimentele. Cand apa a dat in clocot, am adaugat pastaile si le-am lasat 3-4 minute, pana cand apa a inceput sa clocoteasca din nou. Am pregatit doua borcane sterilizate in cuptor, in care am pus pastaile cat mai inghesuite. Deasupra am pus cate un ardei iute crestat, apoi am turnat compozitia de otet pana sus. Daca nu puteti astepta, aceste pastai murate sunt gata in aproximativ o saptamana. Enjoy!

 

Abonare la newsletter

Adauga adresa ta de email mai jos pentru a fii la curent cu cele mai noi retete si sfaturi keto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VREI SA SCAPI DE KILOGRAMELE IN PLUS?

Tot ceea ce ai nevoie pentru a ajunge la greutatea dorită

Începe acum
Ai nevoie de meniuri calculate? Livrare instant pe mail!VEZI DETALII
+