Cum ma plimbam eu in soare zilele trecute, imi fuge privirea spre vitrina unei patiserii. Ma stramb in gand la coada enorma si merg mai departe, intrebandu-ma cat de dificil poate fi sa fac un aluat keto pentru pide, pe care sa il presar cu ce imi doresc eu.
Pidele sunt niste placinte plate, cu un blat crocant si pufos in acelasi timp, pe care le poti umple cu diverse ingrediente. Un comfort food delicios, insa in varianta clasica, de patiserie, o combinatie nefericita intre carbohidrati rafinati si grasimi saturate.
Cand am ajuns acasa, am scos toate fainurile si pudrele pe care le aveam si in doar 5 minute, cu ajutorul Kitchen Aid, am reusit sa obtin un aluat legat, usor elastic, usor de modelat cu mana sau sucitorul.
Ingrediente:
- 200 ml smantana dulce
- 3 albusuri
- 10 grame praf de copt
- 15 grame tarate psyllium
- 30 grame faina de fibre
- 50 grame faina de in auriu
- 10 grame pudra de usturoi
- 30 ml ulei masline
In bolul unui mixer, se bat albusurile cu smantana dulce, apoi se adauga treptat celelalte ingrediente. Daca va pare ca ati obtinut un aluat keto prea dens, din cauza marimii albusurilor, adaugati 2-3 linguri de apa fierbinte.
Pe o foaie de copt unsa cu ulei de masline, am intins foi subtiri, de 2-3 mm, carora le-am ridicat usor marginile si pe care le-am intepat cu furculita inainte de a le introduce la cuptor, pentru pre-coacere. Le-am tinut aproximativ 10 minute la 170 grade, apoi am presarat diverse toppinguri. Am reintrodus la cuptor alte 20 minute.
Puteti alege toppinguri pentru acest aluat keto in functie de necesarul caloric sau preferinte culinare, pornind de la tot soiul de branzeturi pana la legume, frunze, mezeluri, peste. Enjoy!