Cum beam eu cafeaua zilele trecute, numai ce îmi cad ochii pe niște chiftele. Antice, vezi doamne. Deschid textul, că mi se părea totuși natural, eu promovând o dietă ancestrală, să văd ce va sa zică o rețeta antică. Practic, un băiat, presupun roman după nume, Apicius, a scris acum două mii de ani o carte de bucate. Si stia el, domnule, sa facă chiftele din pește. Acum, dacă Apicius nu găsea file la supermarket, va dați seama, nu m-am lăsat mai prejos si am filetat peștele. Regret maxim, va recomand să cumpărați file, eu doar aveam 3 bucăți de salpa și două felii de somon sălbatic și mă știți, eu folosesc ce am, nu cumpăr de dragul de a cumpăra. Reteta zicea sa le faci in ulei de măsline cu vin. Eu vinul l-am pus in pahar după filetare, terapeutic.
Ingrediente:
- 300 grame carne somon salbatic
- 300 grame carne dorada sau alt peste slab
- 1 lingura frunze leustean tocat fin
- 1 lingura coriandru tocat fin
- 1 lingura menta tocata fin
- 50 grame muguri de pin macinati
- 1 ou
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 60 ml ulei masline
- ketomix pane (optional)
Mie o ora mi-a luat filetatul, pe care chiar nu il pot recomanda, oricat de tare si-ar dori cineva niste chiftele din peste absolut senzationale. Mai bine mai asteptati. Carnea de peste am tocat-o in masina de tocat, ori, daca aveti un cutit foarte bun, o puteti toca si la cutit. Apoi am amestecat cu toate celelalte ingrediente si am format chiftelutele, cam 20 la numar. Le-am lasat o ora in frigider, apoi le-am prajit in uleiul bine incins. O parte dintr ele le-am tavalit in ketomix pane, si bine am facut. Au iesit crocante, perfecte alaturi de un sos de smantana cu menta, usturoi si ulei de masline. Enjoy!
- Valorile calculate sunt pentru intreaga reteta, cu un estimat de 5 portii.