Am incercat de multe ori sa fac fursecuri keto spritate, si inevitabil la finalul coacerii erau plate ca o turta. Bine ca erau gustoase, doar ca n-au ajuns niciodata in fata camerei foto. De data aceasta, solutia a fost una foarte la indemana, in dulap: ketomixul de inghetata, prin prisma continutului de xanthan. Eu am folosit Ketomix de inghetata de cocos, dar daca nu esti fan, il poti folosi fara probleme pe cel de vanilie sau chiar pe cel de cacao.
Ingrediente:
- 125 grame unt capra (poti folosi si de vaca)
- 2 oua mari
- 30 grame Dulcisor
- 80 grame faina de migdale
- 30 grame Ketomix inghetata cocos
- 20 grame Ketomix Waffe
- Vanilie
Intai, am pus in bolul mixerului indulcitorul si untul taiat cubulete si le-am mixat cateva minute. Am adaugat ouale, le-am incorporat, apoi pe rand celelalte ingrediente. La final, am lasat tot aluatul 3-5 minute pe viteza maxima in mixer, pentru a se omogeniza cat mai bine.
Am pus aluatul intr-un pos cu dulie ondulata. Bineinteles, poti pune si cu lingurita ori cu o simpla punga cu o gaura taiata in varf – aspectul nu e la fel de important daca respecti ceilalti pasi. Am format aproximativ 30 de fursecuri keto pe care le-am copt aproximativ 15 minute la 180 grade. In ultimul minut, am pornit functia grill.
Aceste fursecuri keto pot fi consumate ca atare, langa un ceai sau o cafea, ori pot fi inmuiate partial in ciocolata topita. Enjoy!