Cati ati strambat din nas citind cuvantul conopida? Si daca va spun ca, si daca nu suportati gustul cruciferelor, atat timp cat lasam imaginatia sa zburde la capitolul condimente, aceasta reteta de pizza keto este senzationala atat abia scoasa din cuptor, cat si rece, din frigider? O pizza keto nu va avea textura celei cu aluat din faina de grau, insa in ceea ce priveste gustul, nu facem compromisuri: branzeturi decadente, mezeluri de calitate, fara adjuvanti si legume proaspete. In plus, este satioasa fara senzatia aceea de prea-plin, data de aluaturile clasice.
Ingrediente:
- 500 grame conopida maruntita
- 100 grame mozzarella rasa
- 2 oua
- condimente
- 125 grame gorgonzola
- 100 grame cheddar
- 200 grame carnati Maestro Caroli
- 100 grame ardei gras
- 100 ml suc rosii
- oregano, piper
Intai am tapetat o tava de cuptor cu hartie de copt (circa 30×40 cm), apoi am amestecat primele 4 ingrediente pana am obtinut o pasta omogena. Am folosit mai multe condimente, printre care busuioc, paprika, pudra de usturoi, sare si piper, insa cu certitudine e un capitol care ramane deschis, in functie de preferinte. Am intins aluatul pe hartia de copt si l-am introdus la cuptor aproximativ 30 de minute, pana s-a aurit. Am intins apoi sosul de rosii amestecat cu oregano si piper, apoi celelalte toppinguri, si am reintrodus tava in cuptor inca 20 de minute. Enjoy!