Am fost tentata sa denumesc aceasta reteta papanasi, datorita branzei din compozitie, insa am ales sa raman la gogosi keto dintr-un motiv simplu: nu am vrut sa adaug extra calorii folosind la servire smantana si dulceata fara zahar. Imi plac lucrurile simple, si oricum aceste gogosi keto pufoase sunt suficient de aromate in sine, neavand nevoie de toppinguri care sa le ajute. Perfect, nu?
Ingrediente:
- 5 galbenusuri (eu am avut oua de tara)
- 200 grame branza grasa de vaci, bine scursa de zer
- 50 grame indulcitor (Tagatesse sau Green Sugar Premium)
- 1 lingurita coaja de portocala bio
- 1 fiola esenta vanilie
- 1 praf de sare
- 7 grame drojdie uscata (am folosit Dr. Oetker)
- 30 grame Ketomix Waffe
- 30 grame Ketomix Universal
- 30 grame gris fara carbohidrati
Intai de toate, va sfatuiesc sa nu folositi branza de vaci vrac sau o alta varianta foarte moale, intrucat continutul de zer este unul ridicat. Puteti, de altfel, sa folositi o cantitate egala de branza cu smantana, ceea ce va duce gramajul de carbohidrati per 100 grame la 2.5 grame, in loc de 3.5 (atat a avut a mea).
Primul pas este dizolvarea drojdiei in doua linguri de apa calduta. Cat s-a dizolvat drojdia, am mixat galbenusurile cu branza, indulcitorul, coaja de portocala si vanilia, pana am obtinut o pasta omogena. Am adaugat drojdia dizolvata si fainurile in bolul robotului si l-am lasat pornit 2 minute, pana cand aluatul a fost gata.
Pe o foaie de copt, am presarat inca aproximativ 20 grame Ketomix Universal si am scos aluatul din robot, tavalindu-l usor prin faina. Am format bile de aproximativ 25 grame, pe care le-am prajit in ulei de cocos incins. Enjoy!