Americanii ii spun meatloaf (franzela de carne), dar suna ciudatel. Asa ca am analizat ce am analizat, si m-am decis ca o cheama tarta de carne. Inspiratia a venit de la Edith, iar modificarile au venit pe masura ce o pregateam.
Ingrediente:
- 500 grame carne tocata amestec
- 250 grame carnati afumati
- 2 linguri ulei masline
- 100 grame ceapa
- 50 grame bulion
- 200 ml apa rece
- 3 oua
- 1/2 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita cimbru
- piper
- 30 grame mozzarella rasa
- 100 grame rosii cherry
Am tocat ceapa solzisori si am calit-o pret de 2 minute in cele 2 linguri de ulei. Apoi am amestecat bulionul cu apa rece si condimentele si le-am adaugat peste ceapa. Am acoperit cratita cu un capac si am lasat la foc mic sa se ingroase sosul.
Intr-un castron, am amestecat carnea tocata cu carnatii scosi din pleura si tocati marunt, ouale si cubulete de rosii cherry. Am adaugat peste aceasta compozitie sosul de rosii cu ceapa si am omogenizat. Am turnat intreaga cantitate intr-o tava de cozonac unsa cu putin unt si am lasat-o in cuptor la 150 grade vreme de o ora. Intrucat carnea proaspata, dar si rosiile lasa multa zeama, dupa 60 de minute am scurs excesul de apa si am adaugat mozzarella rasa deasupra. Am mai lasat circa 15 minute, pana cand s-a aurit branza. Enjoy!